Sunday, July 22, 2012

RINDUNYEEEEEE.....

Ala…rindunye nak pergi Japan lagi. Aku tak taulah kenapa tapi seminggu dua minggu ni aku asek teringat kat Tokai, Tokyo , Japan je.... teringat weather, food, atmosphere kat sana! • rindu nak makan Tempura Udon!!
• rindu nak makan cekodok kosong mak lang pagi2 • rindu nak makan nasik goring mak lang pagi2 • rindu nak makan mee hun gureng mak lang pagi2 • rindu nak makn Onigiri sedap kat train-pit-stop, Onigiri kat sini tk sesedap kat sana • rindu nak minum air putih yang aku tak ingat namanye • rindu nak makan meggi yang kalau lambat makan seminit pon dah sejuk • rindu nak naik umah milin yang tinggi kemain tuh! • rindu nak rebut2 naik train mcm sakai laut,pastu bila dah masuk selamatkan diri masing2 carik tempat • rindu nak kene sound dek ah so tua kat dalam train sebab gelak kuat2 • rindu nak terhegeh2 mcm kanak2 istimewa kat Disneyland • rindu nak tengok “spenderku terbang di Tokyo” • rindu nak buat teaser filem porno kat shower rumah milin • rindu nak masak2 spaghetti tapau makan kat Disneyland! • rindu nak drive toyota estima yang GPS nye bahasa Jepon, mampos bertambah sesat jalan dan had kelajuan hanyalah 40kilometersejam kat Tokai sambil carik kedai sushi murah, 100yen se “SUSHI” • rindu nak jalan2 kat Tokai University sambil test washlet dia yang changgih • rindu nak jalan kat bukit pastu singgah makan crepe sedapnye yang ade custard sedap gila dan tukang buat crepe tu muka macam gay • rindu nak tido beriya pakai toto yang selama ni kat rumah aku tido pakai selimot pon tidak • rindu nak ngumpat pasal budak gedik sebelom tido • rindu nak pindah rumah ke rumah asal milin yang comel habis…. Tapi masa kat sana aku rindu gile kat abah and mak, nasib baik aku tapai kain batik and kain pelekat dorang! Buat pengubat rindu... Kalaulah ade hamba Allah yang baik hati nak belanja aku pegi Jepon lagi sekali, aku memang nak pergi. Jadi tukang bawak beg pon akak rela dek!

0 comments:

Post a Comment