Monday, July 23, 2012

MALAS KERJA – KETIAK KEPAM – ALBUM KOMPILASI

Pergh...pergh...pergh... dibulan posani makin menjadi2 penyakit berjangkit yakni MALAS aku nih. Melantun2 malasnye. Pagi tadi aku hampir terjerumus mengjoin chayanunalip yang pegi keje tak mandi pagi. Sikit je lagi...sipi je lagi...Tapi setelah aku tilik2, adalah keji dan jijik jika aku tak mandi pagi sebab kitakan berada dipejabat seharian, mau pening dengan bau badan sendiri.
Alhamdulillah aku ni tak dikurniakan dengan bau ketiak yang kepam dan tengik macam bau lori sampah tuh. Cuma masam sket je kalau berpeluh. Pergh...pergh...pergh...kalau ade bau keti tu aku dah bleh join club aunty devi kat office nih. Ketiak dia kemain nalarekek baunye. Aku rase kalau ubat bius habis kat sepital bleh lah guna dia. Memang berkesan habis. Bau keti dia memang power! Mcm assam pedas power nun! Kalau dia masuk bilik aku nak amek sampah or sapu sampah, mmg aku bersepai keluar dari bilik. Sebab kalau aku tunggu dalam bilik tu lama2. Kelak aku boleh kene sawan sampai berbuih2. Ouh that is so not hot!! Kalau dah berbuih gitu aku dah boleh join Abg Mat plak. Ouh no!! Abang Mat Kompilasi. Abang Mat Kompilasi ni dapat nama sempena kekompilasian dia. Dush! Haritu dia dtg bilik nak claim pasal insurans, penat lah konon naik tangga, abg mat ni pon ade bau keti gak. Ajaib kan manusia ni tak sedar ke yang dorang ni ade bau ketiak?? Boleh rilek act mcm biasa jer! Okeh, berbalik citer abg mat td, sampai je kat bilik dia citer lah pasal insurans yang dia nak claim. Pastu kak mar, asst. manager nip on tanye lah, “awak ni sakit aper sebenarnye?” Abg Mat pon cerita ; “Saya ni dulu accident teruk kat kepala, so doctor kata saya ade KOMPILASI dalam kepala”… Kung kang kung kang aku gelak tp aku gelak belakang monitor lah sebab sentap lak diakang tengok aku gelakkan dia. Dalam hati aku berkata-kata “ abg mat nih, dalam kepala ade album kompilasi ke hape??” hahahaha... dia sebenarnye nak cakap concussion kat kepala aku rase tu. Tak pasal2 dia ade ”ALBUM KOMPILASI keluaran NR Recods” kih....

0 comments:

Post a Comment