Thursday, June 21, 2012

C.I.N.T.A

CINTA tu ape? Cinta dari pemahaman dan pandangan aku, tanpa mngikut urutan dan mengikut emosi semata2… Cinta , buat kita bahagia Cinta , buat kita gila Cinta , buat kita jadi orang yang tak masuk akal Cinta , buat semua benda nampak indah Cinta, buat kita senyum masa tidur sampai mak lepuk dengan bantal sbb suruh bangun sembahyang subuh, tapi kita senyum je...bangun nye tidak Cinta, buat kita tidur lambat dan bangun lambat beserta package mata lebam persis beruang panda yang dipinjamkan oleh Negara China untuk kita letak kat Zoo Negara. Cinta , buat balance akaun bank kite kosong tak kira hujung atau awal bulan Cinta , kadang-kadang buat kita matang sikit dari biasa Cinta , mane ade buat kite buta!! Elok je Nampak mase dating tu… Cinta , membangkitkan perasaan “ingin tahu” yang sangat tinggi dalam diri kita yang sebelom nih tak hambek peduli pon. Cinta , settle kan monthly payment kereta aku kadang-kadang [kalau bercinta dengan mamat berduitlah…] Cinta , membolehkan seseorang drive dengan sebelah tangan [sebelah lagi pegang tangan cinggei kat sebelah…] Cinta , buat screen handphone beruap sebab gayut lama sangat Cinta , kadang-kadang buat kite tetiba suka makan ice-cream. [eh tak ke?? Aku ade je mcm tu...] Cinta , buat kite suka dengar lagu Rossa Cinta , buat kita select lagu romantic je mase karaoke Cinta , buat tangan kita asek selak magazine Pengantin je Cinta , buat kita kemaruk buat ”LOVE TEST” kat megazine... Cinta , merubah perasaan sayang sahabat kepada sayang kekasih Cinta , buat kita tak keruan Cinta , buat kita bingung sentiasa Cinta , buat kita gagap Cinta , buat aku takut Cinta , buat aku sedih Cinta , buat aku ragu-ragu Cinta , buat aku berhenti berharap Cinta , buat aku lebih berhati-hati Cinta , buat hati aku mudah mempercayai Cinta , buat hatiku bergetar bila bersua Cinta , buat aku menangis Cinta , buat aku kecewa Cinta , beri aku perasaan Cinta , beri aku penerangan Cinta , buat masa ni belum aku jumpa