Thursday, April 26, 2012

KL - HANEDA,TOKYO - KL (DAY 2)

Day 2 Ai kat Tokai, we started by visiting a small town kat sana name MACHIDA.Tapi kalau dlm tren org tu sebut "MACHIDADES".I tak pasal2 beli snow boots yang padahal tak de snow pun,tp tak rugi beli boots tu sebab mmg useful habis! ai jalan all over Tokyo pakai that snow boot .SELESA!! dekat Machida we went to the market, Machida ni small town tp agak banyak la kedainye! Banyak fashion shop. And ade specific shop that only sells contact lenses. Mate kucing, mate rimau & mate kero pon ades. Pastu kedai kasutnye sangt lah mencabar keimanan seorang wanita yang tak berapa nak kaya dia Bandar Tokyo. Kebanyakkan kasut yg ade is wedges and super high heels. High heels yang boleh buat betis kejang bila pakai! Heels yang boleh buat sume urat2 betis tekeluar. Super high weyh…Kat Machida ni kire mcm kalau kat Selangor lah, Machida tu mcm area Klang la... Tp kat Machida nih fashion sense dia taraf lebih kurang mcm kat Shibuya & Shinjuku. Pergh... pelik tahap gaban. Ai ni dah jalan pun siap menggegel, dorg selambe je berleggings and very short skirt. Jalan mcm tak de perasaan jer...Tp Machida mmg best, barang mmg murah. Second day nih kitorng jalan2ringan jer...sbb baru sampai kan, so just nak sesuaikan diri dgn cuaca dulu. Ouh lupa nak mention! Suhu kat sana -4 all the week. Ha...mase jalan bila angin tiup pon dah menggigil. Siyes sejuk. Tapi seronok. Then we had our first TEMPURA UDON yang sngat lah sedap. Dalam meal tu ade fried prawn, fried vegetable, ade mcm ubi kot…pastu ade ikan. But not sure ikan ape. Kat sane kitorang banyak makan ikan kalau kat luar, sbb susah nak crik halal food. Tapi mmg siyes TEMPURA UDON tu mmg delicious gile! Ni gambar mase kat restaurant tu. Then after meal jalan2 lagi, tp we got back early, because kat sana 5ptg is like almost 8. Gelap tak hengat. Then makin malam tau2 jelah…makinlah sejuk. Sampai nak terkucil pun ader. Tp mmg salute habis kat mak lang. Dia relax habis. Aku yang pakai winter jacket yang mmg sumpah tebal…pun sampai lenguh lutut sbb sejuk teramat. Dia relax je. Mak lang beli fruits yg gigantic habis utk mak ai and adek beradik dia. Then kami balik….Balik dr melagha kat Machida kitorang masak2 and prepare makanan utk ditapau, tapau nak bawak ke project hari ke-3. Saya masak spaghetti, sedap dowh… 
" Tokai's train station "
" Tempura Udon "
" We are ready to jalan-jalan "
" On our way to the train station "

0 comments:

Post a Comment