Friday, November 16, 2012

New gadjet...wuhuuuuu...

Hye! Am to happy with my new gadjet!!! Bought samsung galaxy note 2. And was very happy and satisfied with it. Macam2 bende mengarut aku install dlm ni...and the best thing is!!! Boleh hapdet blog dimana saja saya berada....wuhuuuuuu.... tq Dato K for it!

Monday, October 29, 2012

Hanger in a Closet

There will be a new project by me! Yeay... i need to clear a few things inside my closet. Banyaknyelah barang2 yang digunakan. There's a dozen of handbags , shoes, wallet and clothes to let go. So i will be uploading all the items next month. Don't miss it okay!!

Tuesday, August 14, 2012

ASSALAMUALAIKUM...

Dikesempatan ini, saya Noorkhaliza binti Khalid ingin mengumumkan bahawasanya Hari Raya AIdilfitri jatuh pada "SURPRISELAHHHHHH" Manelah saya tau pon... berikut adalah senarai mereka2 yang saya ingin mintak maaf.. 1. Mak - Sorry mak aja selalu tipu kate nak lepak nak balik awal...tp lajak jugak sampai 12 tgh malam.Pastu sorry lah kekadang tu tipu kate dah solat, padahal tak solat lagi.Pastu sorry lah lagi selalu liat nak tolong mak lepas Sahur dengan alasan nak bangun pagi g kerja.Pastu sorry sorry sorry *gayasuperjunior* selalu pau mak. 2. Abah - Sorry lah selalu pinjam duit tp bayar lewat.Sorry lah kekadang aja angin satu badan dengan abah, sebab abah ni suka sangat buat lawak tak kelakar pastu buat aja sakit hati jer. Pastu sorry lah selalu kongker tb sampai abah tak dapat tgk bola. 3. Kawan-kawan - sorrylah aku selalu je kutuk korang! tu je dosa aku ngan korang! aku kutuk korang. 4. BoObIes - sorry lah kalau aku sound tepet! aku sayang korang sbb tu aku sound tepet kalau mengarutz! sbb aku sangat sayang korg! 5. Neelofa/Chek Ta/Rosnah Mat Aris/Awie Rafael/Ayie Stylista/ - sorry lah aku selalu kutuk korg. Sekian!

Monday, August 13, 2012

BOOBIES - Cancer's & Leo's Birthday

Birthday Girl
Thank's Ainil for the osem celebration...
"SEMOGA KITA KEKAL BERSAHABAT SEHINGGA KE AKHIR HAYAT"

Wednesday, July 25, 2012

POMPANG – POMPANG, LEMPANG KARANG!

Aku adelah sorang kawan nih, kalau citer nak top jer! Citer tak nak kalah. Semua cerita dia ade rujukan. Cita gigi pon ade rujukan. Semua kedai dia ade connection, pak cik dialah…kawan dialah… anak buah dialah…anak saudara dialah…semua ade je kaitan. Aku paling bosan tang cerita kalau dia pegi Jakel tuh. Cerita macam dia ade share je kat Jakel! Antara contoh ayat2 dia yang membuatkan aku mual dan bosan denagan pe’el dia. 1. “Saya kalau pergi Jakel tuh mesti dapat murah, saya kenal budak2 keje situ...sebab saya dah selalu belika kain kat situkan...” halah…halah…halah… what so ever sangat oke! [padahal ko dok menggatal melayan budak2 tu memanglah…gatai peliaq punye jantan] 2. “Saya kalau holiday saya memang akan cari hotel palace of the golden horses, sbb saya ade holiday member card kan…” [Alahai kalau setakat holiday tetiap tahun kat hotel kuda tuh, kecoh sekampong padahal Kapat Terbang pon tak pernah naik nak buat hape!!] 3. “Saya kalau makn makanan arab memang makan kat Shah Alam Seksyen 7 tuh, sebab sedara saya kan…selalu dapat makan murah lah…” [pegi makan pon nak kene makan kedai sedara mara, kate banyak duit kenapa nak makan tempat yang boleh dapat diskaun! Miskin buat gaya miskin] 4. ”Saya kalau beli baju kerja mesti baju dr jenama uberman, seabab kualiti nye bagus! Walaupun mahal tapi kualiti bagus...” [entah hape yang bagus ntah! Dia sorang je yang pakai brand tu...kalau pakai G2000 ke kagum gak aku. Ke sebab jenama tu je yang ade saiz] 5. ”Saya mintak maaflah, kalau nak beli jam nih! Saya memang akan beli jam yang bagus2. Saya punye jam ni , Jam Tissot ni saya beli harga seribu lebih.” [padahal sebut Tissot pon salah, Tissot ni patut disebut dengan pronunciation TISSO, takat seumur hidup belik sekali aku pon boleh! Jam aku kat umah tuh kalau kumpul2 dah lebih dari seribu dah harganya! Lagi berpesen2, boleh tukar2! Ini dok lenjan satu jam tu je sampai gemok!] 6. “Anak2 saya kalau tanye nak makan kat mana, mesti sume nak makan kat Victoria station jer! Sebab dorg suka makan kat situ, dah biasakan...birthday sume makan and sambut kat situ!” [Alahai, memang lah kau selalu makn situ, sebab kau reti order makanan kat situ jerkan. Kedai lain ko tak reti nak orderkan! Ingat aku tak tau??] Kesiankan?? Dia ni orang kampung, dulu dia org susah. So jadi bataklah. Ceritanya up tak sudah2. Naik meluat semua orang mendengar!
"TALK TO THE HAND!!!"

Monday, July 23, 2012

MALAS KERJA – KETIAK KEPAM – ALBUM KOMPILASI

Pergh...pergh...pergh... dibulan posani makin menjadi2 penyakit berjangkit yakni MALAS aku nih. Melantun2 malasnye. Pagi tadi aku hampir terjerumus mengjoin chayanunalip yang pegi keje tak mandi pagi. Sikit je lagi...sipi je lagi...Tapi setelah aku tilik2, adalah keji dan jijik jika aku tak mandi pagi sebab kitakan berada dipejabat seharian, mau pening dengan bau badan sendiri.
Alhamdulillah aku ni tak dikurniakan dengan bau ketiak yang kepam dan tengik macam bau lori sampah tuh. Cuma masam sket je kalau berpeluh. Pergh...pergh...pergh...kalau ade bau keti tu aku dah bleh join club aunty devi kat office nih. Ketiak dia kemain nalarekek baunye. Aku rase kalau ubat bius habis kat sepital bleh lah guna dia. Memang berkesan habis. Bau keti dia memang power! Mcm assam pedas power nun! Kalau dia masuk bilik aku nak amek sampah or sapu sampah, mmg aku bersepai keluar dari bilik. Sebab kalau aku tunggu dalam bilik tu lama2. Kelak aku boleh kene sawan sampai berbuih2. Ouh that is so not hot!! Kalau dah berbuih gitu aku dah boleh join Abg Mat plak. Ouh no!! Abang Mat Kompilasi. Abang Mat Kompilasi ni dapat nama sempena kekompilasian dia. Dush! Haritu dia dtg bilik nak claim pasal insurans, penat lah konon naik tangga, abg mat ni pon ade bau keti gak. Ajaib kan manusia ni tak sedar ke yang dorang ni ade bau ketiak?? Boleh rilek act mcm biasa jer! Okeh, berbalik citer abg mat td, sampai je kat bilik dia citer lah pasal insurans yang dia nak claim. Pastu kak mar, asst. manager nip on tanye lah, “awak ni sakit aper sebenarnye?” Abg Mat pon cerita ; “Saya ni dulu accident teruk kat kepala, so doctor kata saya ade KOMPILASI dalam kepala”… Kung kang kung kang aku gelak tp aku gelak belakang monitor lah sebab sentap lak diakang tengok aku gelakkan dia. Dalam hati aku berkata-kata “ abg mat nih, dalam kepala ade album kompilasi ke hape??” hahahaha... dia sebenarnye nak cakap concussion kat kepala aku rase tu. Tak pasal2 dia ade ”ALBUM KOMPILASI keluaran NR Recods” kih....

Sunday, July 22, 2012

RINDUNYEEEEEE.....

Ala…rindunye nak pergi Japan lagi. Aku tak taulah kenapa tapi seminggu dua minggu ni aku asek teringat kat Tokai, Tokyo , Japan je.... teringat weather, food, atmosphere kat sana! • rindu nak makan Tempura Udon!!
• rindu nak makan cekodok kosong mak lang pagi2 • rindu nak makan nasik goring mak lang pagi2 • rindu nak makan mee hun gureng mak lang pagi2 • rindu nak makn Onigiri sedap kat train-pit-stop, Onigiri kat sini tk sesedap kat sana • rindu nak minum air putih yang aku tak ingat namanye • rindu nak makan meggi yang kalau lambat makan seminit pon dah sejuk • rindu nak naik umah milin yang tinggi kemain tuh! • rindu nak rebut2 naik train mcm sakai laut,pastu bila dah masuk selamatkan diri masing2 carik tempat • rindu nak kene sound dek ah so tua kat dalam train sebab gelak kuat2 • rindu nak terhegeh2 mcm kanak2 istimewa kat Disneyland • rindu nak tengok “spenderku terbang di Tokyo” • rindu nak buat teaser filem porno kat shower rumah milin • rindu nak masak2 spaghetti tapau makan kat Disneyland! • rindu nak drive toyota estima yang GPS nye bahasa Jepon, mampos bertambah sesat jalan dan had kelajuan hanyalah 40kilometersejam kat Tokai sambil carik kedai sushi murah, 100yen se “SUSHI” • rindu nak jalan2 kat Tokai University sambil test washlet dia yang changgih • rindu nak jalan kat bukit pastu singgah makan crepe sedapnye yang ade custard sedap gila dan tukang buat crepe tu muka macam gay • rindu nak tido beriya pakai toto yang selama ni kat rumah aku tido pakai selimot pon tidak • rindu nak ngumpat pasal budak gedik sebelom tido • rindu nak pindah rumah ke rumah asal milin yang comel habis…. Tapi masa kat sana aku rindu gile kat abah and mak, nasib baik aku tapai kain batik and kain pelekat dorang! Buat pengubat rindu... Kalaulah ade hamba Allah yang baik hati nak belanja aku pegi Jepon lagi sekali, aku memang nak pergi. Jadi tukang bawak beg pon akak rela dek!

Friday, July 20, 2012

14 July 2012

Saya dan sahabat2 yang lain pada asalnya takdo program lansung, sebab masing2 ado plan masing2. Ainil je ado plan sebenarnya, dia jadi pengapit bestfriend dia kat SAAS dulu , reception kat rumah lelaki.Dia jemput aku dengan geng2 aku masa kenduri dia kat shah alam, tp masa tu aku penat gila sebab baru balik dari Cameron. So kitorang dengan besar hatinya taklah pergi. “mak kate , esok kalau ko kawen ko makan sorang jelah! Orang sume tak datang kenduri kau”
Agak keterlaluan kata2 bonda aku tuh! Tp what ever pon. Kami 4 sahabat tak semena2 pergi ke kenduri yang nun terletak di singgahsana perdana menteri kita yang ke-6, putrajaya. Aku sebenarnya takde lah terer sangt dengan putra jaya nih. Setahun sekali pun agak payah nak nampak muka aku diperkarangan jambatan besi putrajaya tuh. So aku, nina and ochin bertiga sebab ainil dah memang kat sana, dia kenalah pegi awal sebab dia pengapit sang pelantinkan! So jumpalah dia kat sana, kemain ayuseliping si ainil dengan baju kurung modern kain ala2 keduts2. Inspired by button my button kate ko. Kami sampai dah pukul 3++ then sampai je terus balun. Bukan balun kompang!! Balun lauknye, kemain delicious. Lauk ala2 jawa sket! Ade yang suhun goreng dengan tempe ngan tahu tu, acar buah, rendang ayam n daging dan pelbagai lagi juadah. Lepas tu dia punye door gift punyelah comel & adorable.
Balik dari kenduri we olls singgah Alamanda, pastu aku buat pengakuan kat sahabat2 aku, ” korang! Aku sebenarnya tak pernah pegi alamanda”. Yes! Akhirnya aku ade geng! Nina pon tak pernah pegi jugak. Then jalan2 kat Alamanda tu , Alamakkkkkk...buhsannye! tak de ape yang menarik pon. Macam mall yang tak berapa nak mekar di tengah kota. Kedai nye pon so so jer! Ntah hape kedai ntah… So nye we olls pun menghabiskan masa berkukik-kukik di Starbucks persis gadis sosialista terunggul. Haccum… Ketika kitorang kat Starbucks ni kitorang telah membuat onar seperti kedai kopi tersebut kami yang empunya. Kemain seronok tatkala bersama sahabat handai. Berikut ada berkeping2 gambar senget kami ketika disana.
Lepas tehegeh2 kat Almanda kami sambung menghegeh2 kan diri kat Bangsar Village. Ewah!! Bangsarian lah pulak. Dorg2 nilah kononnye nak nyambut my belated birthday. Celebrated at “Plan B”, the food is good and sangat tasty. Tapi slack nye tangd waiter dia. Muka macam baru kuar dari balang jeruk. Masam gila nak mams. Aku cukup pantang. Kek nye sangatlah lazat. Red Velvet. So diharap kalaulah waiter dia yang terbaca entry aku nih, silalah tukar attitude kau ketika serve customer.

Thursday, July 12, 2012

nothing special just a very good friend!

Saya dan Ainil, rakan yang saya kenal dari darjah satu sampai ke sekarang. Lama kan?? Harap persahabatan kami kekal ke akhir hayat.Yang ni belo kawin tp bakal kawin. Sila simpan kembali name card anda yer!
Yang nih best friend! what ever sangat... yang tudung hitam nama Ochin, yang nih dah ade boyfriend tapi KIV lah. Yang tudung pink uka persis Sheryl Samad tu Nina. Kalau berkenan bleh lah buat blind date kat Setia City Mall. Dia org meru. Kenal ochin mase sekolah menengah, mase sekolah rendah kenal gak tapi mase tu dia tak hot macam sekarang, so saya mcm so so je lah! Masa tu saya feeling hot..(peninglah menaip) then kitorng satu class mase form 4 & 5, pastu baru rapat.Dengan nina dah kenal lama gak, dari sekolah rendah. Dari zaman dia nyanyi group lagu dangdut "BULA CINTA" dengan geng cempaka dia yang what so ever tuh! then selalu lepak rumah dia.Rumah dia best gile!! Rumah quaters lama...mase tu dia duduk depan sekolah! THEY ARE A VERY GOOD FRIEND!! :)

Mini Dinner bakal menjelma...

Huargh, mini dinner bakal menjelma akhir tahun ini. Bos aku dah pon mula bersuara akan kejadian mistik ini. Dan suruh aku ready untuk persembahan. Maafkan saya incik bos! tahun ni saya nak datang lawa2(lawa ker?)je ke dinner tersebut. Tanpa rase seperti diserang parkinson seperti tahun2 yang sidah2... Kalau incik bos nak suruh saya jaga registration counter saya redho! dah saya oke dgn tanggungjawab tersebut.Lagipun ade ura2 mengatakan rakan seronggeng saya yang sering teraniaya berdansa bersama saya bakal menuruni tahta ratu gelek akibat sakit ensel tulangnya menari. Di harap incik bos juga tidaklah memaksa seperti tahun2 sebelum ini dengan meletakkan parang kontot dileher saya (mestilah aku tipu).
aksi terhegeh-hegeh aku tahun lepas...
lagi gambar terhegeh-hegeh aku! Dang....

7 July 2012

We went for a trip to Cameron Highland, mereka ni membawa saya yang tak pernah ke cameron. Kasihan bukan??? ya! saya juga kasihankan diri saya...
dua hekor anak ikan yang mengikuti ekspidisi ini... taste tak? (mereka rakan setugas saya ya! jgn lebih2 lak)
main fetik-fetik setoberi...
bersama Ah Noi yang comel...secomel rakan sebelah dia tuh...
Size otak burung unta lebih kecil dari size matanya... Saya buat pertama kalinya dalam Sejarah Malaysia telah muntah belilah persis ibu mengandung ketika dalam perjalana pulang. Wawawawa...selama 25 tahun tak pernah muntah dalam perjalanan, ke Kedah...ke Terengganu...ke Pahang... Flight ke Jepon yang 8jam tu pon saya berak2 je! xdo pon muntah2...But anyways, this is a very fun trip. Thank you guys for bringing me along. You guys were the first one to wish Happy Birthday to me. Thanks Again.

Friday, July 6, 2012

CERAI ( I )

Nama tajuk agak serius, tapi definisi tajuk ni sangat rapat dengan aku. Bukanlah aku ni penah kena cerai, tapi orang disekeliling aku banyak yang ade capital ”CERAI” dalam kamus hidup dorang. Dan cerai ni jugaklah yang buat aku sering dan selalu fikirkan balik untuk bercinta , mencitai , dicintai , dikahwini... Terlalu banyak kaum hawa yang teluka disekeliling aku. Tapi ada jugak yang bahagia, Alhamdulillah mungkin Allah kurniakan mereka dengan pasangan yang baik. Macam-macam kisah yang berlaku sekeliling aku. Dari dicerai, bakal dicerai, punca perceraian dan jugak bakal menjadi punca penceraian. Satu ketika dulu sorang sahabat aku ni pernah hampir nak jadi punca perceraian sebuah masjid ni. Dan dalam masa yang sama, benda ni jadi pada keluarga terdekat dia. Bila dia tengok kesedihan saudaranya tu, dia sama menangis and insaf dan tak mau teruskan hubungan tu. Dia kenal ”Sang Arjuna” ni sebenarnya sebelom "Sang Arjuna" ni berkahwin lagi. Sahabat aku ni sangat serius dan sampai satu tahap dimana dia memang sangat confident dan dapat rasa and pasti yang dia ni jodoh yang telah ditetapkan oleh yang maha Esa untuk dia. Then dia mula kenal “Sang Arjuna” ni leih mendalam, they spent so much time together doing so many things. Dia mula ikut “Sang Arjuna” ni bersosial kesana kesini. Clubbing sana sini. Si “Sang Arjuna” yang dimatanya BERSINAR mula malap sebab dia dah nampak akan the bad side of him. He’s a drinker and party hard. Sahabat aku ni bukanlah wanita yang alim ulama’ tentang agama dan sebagainya. Tapi tiang agama tu masih ada dalam diri dia. Tapi dia mendambarkan seorang pasangan yang boleh menbantu dia improve her life dan bukan mendorong dia lebih jauh dari jalan Allah. Makin hari dia makin sedih sebab apa yang rasa sebelom nih tak se “Exciting” sebelum ni. “Sang Arjuna” ni berkerja di planta minyak, kalau dah kerja dekat planta minyak ni tau-tau jelah betapa lebatnye pocket. So apa yang dia nak sentiasa akan dapat, sampai kadang-kadang tu duit kereta pun “Sang Arjuna” yang settlekan. Hidupnya memang sangat senang. Bila genap 3bulan bercinta, ”Sang Arjuna” pun keluarkan soalan azimat yang secara lazimnya merupakan soalan kesukaan wanita seantero dunia. Malangnya soalan tu bukan soalan yang sahabat aku ni nanti-nantikan. Sebab dia dah mula timbul doubt untuk si ”Sang Arjuna” nih. Dia dah nampak “Sang Arjuna” bukanlah lelaki yang sesuai untuk dijadikan ketua keluarga. Dengan itu soalan yang “Sang Arjuna” tujukan itu terpaksa dia tolak, padahal hati dia sebenarnya sangat mahu jadi suri hati “Sang Arjuna”ni. Sayang memang sayang. Semua ciri-ciri lelaki idaman ada pada ”Sang Arjuna”. Lucu, penyayang, berduit dan ada minat yang sama. To be continued....

Thursday, June 21, 2012

C.I.N.T.A

CINTA tu ape? Cinta dari pemahaman dan pandangan aku, tanpa mngikut urutan dan mengikut emosi semata2… Cinta , buat kita bahagia Cinta , buat kita gila Cinta , buat kita jadi orang yang tak masuk akal Cinta , buat semua benda nampak indah Cinta, buat kita senyum masa tidur sampai mak lepuk dengan bantal sbb suruh bangun sembahyang subuh, tapi kita senyum je...bangun nye tidak Cinta, buat kita tidur lambat dan bangun lambat beserta package mata lebam persis beruang panda yang dipinjamkan oleh Negara China untuk kita letak kat Zoo Negara. Cinta , buat balance akaun bank kite kosong tak kira hujung atau awal bulan Cinta , kadang-kadang buat kita matang sikit dari biasa Cinta , mane ade buat kite buta!! Elok je Nampak mase dating tu… Cinta , membangkitkan perasaan “ingin tahu” yang sangat tinggi dalam diri kita yang sebelom nih tak hambek peduli pon. Cinta , settle kan monthly payment kereta aku kadang-kadang [kalau bercinta dengan mamat berduitlah…] Cinta , membolehkan seseorang drive dengan sebelah tangan [sebelah lagi pegang tangan cinggei kat sebelah…] Cinta , buat screen handphone beruap sebab gayut lama sangat Cinta , kadang-kadang buat kite tetiba suka makan ice-cream. [eh tak ke?? Aku ade je mcm tu...] Cinta , buat kite suka dengar lagu Rossa Cinta , buat kita select lagu romantic je mase karaoke Cinta , buat tangan kita asek selak magazine Pengantin je Cinta , buat kita kemaruk buat ”LOVE TEST” kat megazine... Cinta , merubah perasaan sayang sahabat kepada sayang kekasih Cinta , buat kita tak keruan Cinta , buat kita bingung sentiasa Cinta , buat kita gagap Cinta , buat aku takut Cinta , buat aku sedih Cinta , buat aku ragu-ragu Cinta , buat aku berhenti berharap Cinta , buat aku lebih berhati-hati Cinta , buat hati aku mudah mempercayai Cinta , buat hatiku bergetar bila bersua Cinta , buat aku menangis Cinta , buat aku kecewa Cinta , beri aku perasaan Cinta , beri aku penerangan Cinta , buat masa ni belum aku jumpa

Tuesday, May 15, 2012

Sepetang Mengopi Bersama Sahabat Sebawal

Tajuk mcm bagus2 jer kan? Takdelah bagus maner pown. This our feveret past time project. Coffee and a very long talk. About life, heart breaks , happiness and all. Ni Ainil, kawan dari darjah 1. dari 1 Orkid sampai 5 Orkid. Darjah 6 ai masuk kelas Dahlia. Tak pasal2 aku kat Dahlia. Tp oke je dahlia. Sekolah jugak, bukan kene buang sekolah pown. Gambar gambar gedik kitorang mase lepas pg redeem hadiah readers digest @ bonuslink. Banyak wei.... 250k! Memang banyak...tp hadiah nye dapat tau next year January. Cipet tol... Ainil dah berangan2 nak kawen je terus pakai duit tu kalau menang. Niat murni dia nak bawak ibu pergi Umrah lagi sekali. Alhamdulillah...bagus budak ainil nih. :) hm... feveret frap kami adalah... Caramel, Java chip and Choc Cream Chip. from Starbucks.Wehuuuuuu.... Lazat. Feeling je org kaya...minum frap selalu, padahal hujung bulan aku melagha tak do duit. Kah...kah...kah... inilah yang dikatakan "BIAR PAPE ASAL BERGAYA". Oke!! tuje nak cerita.
saya dan Ainil
saya dan donut, sepupu pipi saya...hergh!!

Thursday, April 26, 2012

KL - HANEDA,TOKYO - KL (DAY 2)

Day 2 Ai kat Tokai, we started by visiting a small town kat sana name MACHIDA.Tapi kalau dlm tren org tu sebut "MACHIDADES".I tak pasal2 beli snow boots yang padahal tak de snow pun,tp tak rugi beli boots tu sebab mmg useful habis! ai jalan all over Tokyo pakai that snow boot .SELESA!! dekat Machida we went to the market, Machida ni small town tp agak banyak la kedainye! Banyak fashion shop. And ade specific shop that only sells contact lenses. Mate kucing, mate rimau & mate kero pon ades. Pastu kedai kasutnye sangt lah mencabar keimanan seorang wanita yang tak berapa nak kaya dia Bandar Tokyo. Kebanyakkan kasut yg ade is wedges and super high heels. High heels yang boleh buat betis kejang bila pakai! Heels yang boleh buat sume urat2 betis tekeluar. Super high weyh…Kat Machida ni kire mcm kalau kat Selangor lah, Machida tu mcm area Klang la... Tp kat Machida nih fashion sense dia taraf lebih kurang mcm kat Shibuya & Shinjuku. Pergh... pelik tahap gaban. Ai ni dah jalan pun siap menggegel, dorg selambe je berleggings and very short skirt. Jalan mcm tak de perasaan jer...Tp Machida mmg best, barang mmg murah. Second day nih kitorng jalan2ringan jer...sbb baru sampai kan, so just nak sesuaikan diri dgn cuaca dulu. Ouh lupa nak mention! Suhu kat sana -4 all the week. Ha...mase jalan bila angin tiup pon dah menggigil. Siyes sejuk. Tapi seronok. Then we had our first TEMPURA UDON yang sngat lah sedap. Dalam meal tu ade fried prawn, fried vegetable, ade mcm ubi kot…pastu ade ikan. But not sure ikan ape. Kat sane kitorang banyak makan ikan kalau kat luar, sbb susah nak crik halal food. Tapi mmg siyes TEMPURA UDON tu mmg delicious gile! Ni gambar mase kat restaurant tu. Then after meal jalan2 lagi, tp we got back early, because kat sana 5ptg is like almost 8. Gelap tak hengat. Then makin malam tau2 jelah…makinlah sejuk. Sampai nak terkucil pun ader. Tp mmg salute habis kat mak lang. Dia relax habis. Aku yang pakai winter jacket yang mmg sumpah tebal…pun sampai lenguh lutut sbb sejuk teramat. Dia relax je. Mak lang beli fruits yg gigantic habis utk mak ai and adek beradik dia. Then kami balik….Balik dr melagha kat Machida kitorang masak2 and prepare makanan utk ditapau, tapau nak bawak ke project hari ke-3. Saya masak spaghetti, sedap dowh… 
" Tokai's train station "
" Tempura Udon "
" We are ready to jalan-jalan "
" On our way to the train station "

Monday, April 23, 2012

KL - HANEDA, TOKYO - KL (DAY 1)

Hello… This year saya memulakan tahun saya dengan belagak macam org kaya walhal sebenarnye aku ini “orang miskin..” hehehe… Bulan 2 haritu pegi Japan visit cousin kat Tokai, Tokyo. Pergh sejuk dia tak hingat…mmg sejuk nak arwah, sumpah aku tak tipu!! Aku yg lemak access banyak nipon tido mengigil-gigil mcm org kene Parkinson. Ade hati nak pergi kat area snowboarding ko tau mak jemah…Haah... Nasib tak pegi, aku rase kalau pegi aku mmg jadi batu ICE CUBE BESAR kat sana! Hehehe…nnt I share pictures kat sana eh…internet kat umah udah arwah, ade masalah teknikal kate jiran saya. So kenelah salah gunakan internet kat opis nih.Tp saya guna mase waktu rehat! Sumpah!! Saya type ni pun mase rehat…Tapau mekdi, type dalam gelap. Sebab kat opis nih kalau lunch hour sume ngorok siap tutup lampu, kalau ade ruang dorg siap bukak seliping beg. Sumpah aku tipu jeeeeeee…kau ingat ni kilang kicap nak bawak seliping bag bagai!
ni mase tgh beratur nak naik flight... Ai pegi 19 Feb 2012 – 26 Feb 2012. Haaaaaa…kau! Lama tak lama gak lah citer nih! Flight pukul 2.45pm ptg, dihantar oleh harajuku girls. Eceh…harajuku girls puih… saya dihantar oleh boObiEs lah.
BoObiEs
Naik Air Asia… Nauzubillah…sakit nak arwah pinggang aku. Naik yang biasa punye, mmg sendat mendatlah tempat.Ai nikan dah saiz model Naomi Campbell…(sedapkan hati sendiri). Perjalan lebih kurang 8jam. Rasenye mcm 8 hari ai atas plane. Departure at 3.30pm and arrived kat Haneda 11.00pm. Then Milyn < adek sedara pick us up kat airport. Kuar2 je kami kene tahan dgn FBI Japan. Kuang hajaq!! Ape muka ai olls ni mcm Taliban ker? Ai tak bawak bom lah dalam beg!!! Ai bawak sambal setan (sambal ikan bilis goring) & serunding je tau! Pastu ade lah cekelet 4 bar besar pastu milo 10 peket pastu biskut sepeket…(eh…banyak plak) Nasib baik mase kene tahan tu Milyn dah Nampak kitorang… eh lupa! Ai pg Japan dengan my BFF! Ainil Izza. Then dia tanye mcm2 pastu kitorng lopong depan dia…yang bestnye FBI tu tak tau speak English lansung. Hapah sepatah haram dia tak tau English. Nak suh ai ckp jepun ai tau 1 words sahaja. ARIGATO. Pastu Milyn pun speaking la yak poon (boss saya kata Jepun @ Yak Poon). Pastukan…they pick us up by car. Ai dok imagine naik tren ke umah dia…pastu dlam kereta pun sejuk nak arwah jugak…CISSSS…. Sumpah fun gile rumah yang we stay for 3days tu. Rumah kawan Mylin because umah Milyn is a little small. Rumah kawan dia ni ade 2 bilik,sumpah rumahnye sangat cute and cozy. Lay out umahnye sangat simple. Masuk rumah je jumpa dapur kat sebelah kiri, then sebelah kanan toilet. Straight ahead 2 bilik. Ai share bilik ngan ainil then mak lang, mylin and adek 1 room. Sumpah cute and best gile…everynight before sleep kitoang bukak FB and stalk page org and kutuk and gelak sampai mak lang sound.. “Korang ni tak mengutuk tak boleh ker…??” hahaha… yang bestnye shower dia shower berani mati. Kalau ko tak tune airnye mmg sama ada kao mati keras kesejukkan or ko mati menggelupas kulit sbb panas. Hahahaha….