Saturday, October 8, 2011

Bilaaaaaa.....

Bila dipertanyakan tentang jodoh! aku cukup fedap. Ape neraka anda sek tanye je bila nak kahwin? Anda nak sponsor ke aper? Saya akan rase amat berbesar hati kalau yer anda nak sponsor... Tapi kalau sekadar bertanya, harap maaf...silalah bertaye di kaunter pertanyaan... siak! naik pening aku jawab soklan nih....kalau abah and mak yang tanye saya akur and faham lah mungkin sebab dorg risau! Halooooo...saya baru berumur 25 tahun. Baju kerja saya pon mak yang gosokkan sebab kalau saya yang gosok maka akan berkuranganlah koleksi baju kurung dan tudung dalam simpanan. La dah memang saya xreti gosok baju, baju cotton bleh, baju yg licin2 ni tak boleh...habis rompong jadiknye... (aih...sakit kepala lak sambil menaip nih) Ni baru saya yang berumur 2 tahun! cemanerlah Kak Na dulu tahan bile org tanye bila nak kawin...tabik spring saya pada anda. Herh... Kepada mak cik2 yang saya tahu sekadar amek berat tentang saya tuh...tak pe mak cik, kalau ade jodoh saya hantar lah kad jemputan ke rumah mak cik... kalau ade jodoh jugak dan saya tak hantar kad jemputan ke rumah makcik tu maknenye saya tak berapa nak berkenan dgn KEADAAN & STATUS & PERANGAI mak cik yang suka sebok hal orang tuh.Dari saya jempot tp tak ikhlas, baik saya tak jemput terus ye dok? Lantas bila saya tak jempot, pastinye mak cik akan mengata saya dibelakang! Ya!!! itu yang saya mahu...ngatelah saya dibelakang agar dosa saya ni kiter boleh share2! Kate SHARING IS CARING... i like it ahak ahak...

Kepada yang lain yang sering tanye akan soklan berkaitan ngan jodoh ni pada saya, saya rasa anda mesti dh pernah kene sembor sekali 2dengan saya kan?

Soalan jodoh ni sensitif tau tak??? ade org malu bila ditanya, ade org berang bila ditanya.... ade org pula menjawap bila ditanya <<< ini saya <<<

SESUNGGUHNYA "JODOH ITU RAHASIA ALLAH"
jadi janganlah kau menyibuk-nyibuk....
malam ni sesi nak marah, siang tadi xdpt marah mak cik2 menyibuk sebab saya masih waras dan hormat akan mereka....

0 comments:

Post a Comment