Thursday, October 20, 2011

saya menang RM500.00...



Last week ader poster design contest, and saya menang 1st and 2nd place...sebab tak de org masuk pown contest tuh....ader lah dalam 6 org yang send poster. I'd like to share the poster with you guys...

Monday, October 17, 2011

FIDA...FIDA...


mula-mula elok senonoh jer tudungnye!


udah tinggal anak tudung...KESIAN!


lagi sedih!! tulang selangka buat pekakas sup pun ditunjuk nyer....

baru2 ade banyak sangat cerita pasal Fida nih, baru je nak gemar nengok cite Kasih ALia tu...aleh2...tahik pulak si Fida. Pastu baru2 ni korang ade tgk tak temuramah kat MELODI tv3?? Care dia buat statement tuh mmg kaw kaw nak salah kan mamat tu. Hek eleh....ko yang tak senonoh, ko nak salahkan org lain, kalau kau tak bukak tudung tu, tak de aper akan terjadi...sume ni tak kan timbul... tak kire lah kau bercuti ke, ber ape apa pun.... kalau tak bukak tudung takkan jadi kan????? FIDA IBRAHIM semua yang berlaku salahnye datang dari sendiri, cuba cermin balik diri tu and fikir... kalau bukan mamat yang sebarkan gambar kau tuh, org lain akan sebarkan jugak...tak payah nak salahkan org! salahkan diri sendiri tu dulu... dulu tgk elok je pakai tudung macam perempuan beragama islam... sekarang nih dah tak macam tu dah... pakai scarf mcm tu dah mcm sister dah. pastu gambar from BNara masa MASIF 2011... what the fuck????? pakai tudung nampak leher??? ko nak pakai tudung ker tak?? nak pakai, pakai la betul2!!! jgn lah nak ikut Dato' Siti tu, dia mmg tak pakai tudung, so!!! kalau dia nak pakai tudung jambul terkeluar kat depan pon who cares??? sbb dia mmg lahir kat industry tanpa bertudung!!!! yang kau tu!!!! elok2 bertudung, pastu tinggal anak tudung jer! ape neraka?????

And to all artis kat luar tu, BE RESPONSIBLE TO YOUR OWN ACTION!!!
1 . kalau video lucah ko, keluar sbb aper? kalau ko tak rakam tak keluar kan? kalau ko tak berzina in the first place takkan wujud video tu kan???
2 . kalau ko tak bukan tudung and free hair pergi bercuti org takkan amek gambar ko n sebarkan kannnnn?? kalau ko pakai tudung, they will still snap a photo of you... but they won't talk about it!!!

sesungguhnya kebaikan itu datang dari Allah Subhana Wata'la...
kesilapan, kesalahan & mungkar itu dtg dari diri sendiri...

STOP BLANMING OTHERS FIDA!

Saturday, October 8, 2011

Bilaaaaaa.....

Bila dipertanyakan tentang jodoh! aku cukup fedap. Ape neraka anda sek tanye je bila nak kahwin? Anda nak sponsor ke aper? Saya akan rase amat berbesar hati kalau yer anda nak sponsor... Tapi kalau sekadar bertanya, harap maaf...silalah bertaye di kaunter pertanyaan... siak! naik pening aku jawab soklan nih....kalau abah and mak yang tanye saya akur and faham lah mungkin sebab dorg risau! Halooooo...saya baru berumur 25 tahun. Baju kerja saya pon mak yang gosokkan sebab kalau saya yang gosok maka akan berkuranganlah koleksi baju kurung dan tudung dalam simpanan. La dah memang saya xreti gosok baju, baju cotton bleh, baju yg licin2 ni tak boleh...habis rompong jadiknye... (aih...sakit kepala lak sambil menaip nih) Ni baru saya yang berumur 2 tahun! cemanerlah Kak Na dulu tahan bile org tanye bila nak kawin...tabik spring saya pada anda. Herh... Kepada mak cik2 yang saya tahu sekadar amek berat tentang saya tuh...tak pe mak cik, kalau ade jodoh saya hantar lah kad jemputan ke rumah mak cik... kalau ade jodoh jugak dan saya tak hantar kad jemputan ke rumah makcik tu maknenye saya tak berapa nak berkenan dgn KEADAAN & STATUS & PERANGAI mak cik yang suka sebok hal orang tuh.Dari saya jempot tp tak ikhlas, baik saya tak jemput terus ye dok? Lantas bila saya tak jempot, pastinye mak cik akan mengata saya dibelakang! Ya!!! itu yang saya mahu...ngatelah saya dibelakang agar dosa saya ni kiter boleh share2! Kate SHARING IS CARING... i like it ahak ahak...

Kepada yang lain yang sering tanye akan soklan berkaitan ngan jodoh ni pada saya, saya rasa anda mesti dh pernah kene sembor sekali 2dengan saya kan?

Soalan jodoh ni sensitif tau tak??? ade org malu bila ditanya, ade org berang bila ditanya.... ade org pula menjawap bila ditanya <<< ini saya <<<

SESUNGGUHNYA "JODOH ITU RAHASIA ALLAH"
jadi janganlah kau menyibuk-nyibuk....
malam ni sesi nak marah, siang tadi xdpt marah mak cik2 menyibuk sebab saya masih waras dan hormat akan mereka....