Tuesday, July 12, 2011

pemergian mak cik ke pangkuan Allah s.w.t

Ouuuhhhh lame sangt tak update, sampai lupa nak habaq yang mak cik ummi baru meninggal dunia june lepas, kesian mak... nangis2 dia! Mak Cik Ummi tu adek mak, dorg hari2 call borak2 sampai aku naik hangin (sbb aku mintak teh tarik dia buat tak layan)...hik..hik.. Dah tak de org tuwe tuh...
Paling sedih, mase dia meninggal anak perempuan dia tak dapat jumpa jenazah lansung sebelum masuk liang lahad. anak perempuan dia ni kisahnye tokan dadah kat pekan baling (aku ade sepupu tokan wei...takot) dia kene cekup awal tahun haritu and di admited ke pusat pemulihan kat kelantan, aku tak tau kenape jauh sangt...tak silap aku kat kelantan lagi ramai tokan kan? what everlah... tp aku rase kalau kuar pusat tak insaf lagi si Malik (KL Gangster versi Baling)nih tak tahu lah aku.
Anak sulong nye cite hari meninngal tuh dia n makcik aku pegi uruskan hal EPF and so so lah.. then makcik aku ade send courier letter to her daughter kat pusat...selalu sampai makan 2 hari gak kan? dlm surat tuh katenye mak cik aku tulis "KALAU MAMA PERGI DULU, MAMA AMPUNKAN SEMUA DOSA *****" gituuuu... Sedih wei...kalau ikut kiraan sempoa aku nih, hari ketiga sampai lah surat tuh! Haih... mau menangis , meraung gajah mak cik tuh! Tulah... ramai org dah nasihat. Degil nauzubillah lagi...tgk ape sudah jadi... guwa ingat lu ketar tgk guwa lah - ayat KL Gangster! (demam KLGangster). Nasib lah anak sulong makcik aku yang sebaya dengan aku tuh jadi org, boleh di harap nak usahakan hal2 maknyer! Tapi kesian die... sorang jer! ade bapak pown mcm haram! Alhamdulliah aku walaupun si Khalid tu banyak pe'el nye... tak lah semengarut pajk cik aku... (apesal tangan aku menggigil wei?)
Mase kerja2 mengkafan aku ade kat tepi, aku tgk dr A - Z, sedih lain mcm, walaupon aku tak de lah rapat maner dgn mak cik aku tuh! biasa2 jer... pastu ikut sampai ke kubur, tgk org masukkan jenazah ke liang lahad. Pastu dengar ustaz baca talkin! ZASSSSSSSS.... menyentap aku... Insaf... aku harap perasan insaf ni kekal lah sampai bebila...
Wei... korang layan tak cite Tanah Kubur kat Astro?? takut wei... yang mabuk2 gi kelabing tuh! pergh... cuak gak! ok..ok.. mlm kang korg tgk!

Okaylah...tangan aku ni menggigil semacam je nih! nak balik ah...

Assalamualaikum... TATA!

0 comments:

Post a Comment