Sunday, July 24, 2011

Cubaan untuk berniaga...


korang nnt tgk2 FB saya okay...
ade nak letak baju kurung for raya...
nak cari duit lebih...

Wednesday, July 13, 2011

Tuesday, July 12, 2011

pemergian mak cik ke pangkuan Allah s.w.t

Ouuuhhhh lame sangt tak update, sampai lupa nak habaq yang mak cik ummi baru meninggal dunia june lepas, kesian mak... nangis2 dia! Mak Cik Ummi tu adek mak, dorg hari2 call borak2 sampai aku naik hangin (sbb aku mintak teh tarik dia buat tak layan)...hik..hik.. Dah tak de org tuwe tuh...
Paling sedih, mase dia meninggal anak perempuan dia tak dapat jumpa jenazah lansung sebelum masuk liang lahad. anak perempuan dia ni kisahnye tokan dadah kat pekan baling (aku ade sepupu tokan wei...takot) dia kene cekup awal tahun haritu and di admited ke pusat pemulihan kat kelantan, aku tak tau kenape jauh sangt...tak silap aku kat kelantan lagi ramai tokan kan? what everlah... tp aku rase kalau kuar pusat tak insaf lagi si Malik (KL Gangster versi Baling)nih tak tahu lah aku.
Anak sulong nye cite hari meninngal tuh dia n makcik aku pegi uruskan hal EPF and so so lah.. then makcik aku ade send courier letter to her daughter kat pusat...selalu sampai makan 2 hari gak kan? dlm surat tuh katenye mak cik aku tulis "KALAU MAMA PERGI DULU, MAMA AMPUNKAN SEMUA DOSA *****" gituuuu... Sedih wei...kalau ikut kiraan sempoa aku nih, hari ketiga sampai lah surat tuh! Haih... mau menangis , meraung gajah mak cik tuh! Tulah... ramai org dah nasihat. Degil nauzubillah lagi...tgk ape sudah jadi... guwa ingat lu ketar tgk guwa lah - ayat KL Gangster! (demam KLGangster). Nasib lah anak sulong makcik aku yang sebaya dengan aku tuh jadi org, boleh di harap nak usahakan hal2 maknyer! Tapi kesian die... sorang jer! ade bapak pown mcm haram! Alhamdulliah aku walaupun si Khalid tu banyak pe'el nye... tak lah semengarut pajk cik aku... (apesal tangan aku menggigil wei?)
Mase kerja2 mengkafan aku ade kat tepi, aku tgk dr A - Z, sedih lain mcm, walaupon aku tak de lah rapat maner dgn mak cik aku tuh! biasa2 jer... pastu ikut sampai ke kubur, tgk org masukkan jenazah ke liang lahad. Pastu dengar ustaz baca talkin! ZASSSSSSSS.... menyentap aku... Insaf... aku harap perasan insaf ni kekal lah sampai bebila...
Wei... korang layan tak cite Tanah Kubur kat Astro?? takut wei... yang mabuk2 gi kelabing tuh! pergh... cuak gak! ok..ok.. mlm kang korg tgk!

Okaylah...tangan aku ni menggigil semacam je nih! nak balik ah...

Assalamualaikum... TATA!

SAKIT

lamo betul saya tak merepek kat blog nih! maklumlah busy mcm mesin basuh! bukan busy sesangat pown, cuma tak sehat. Hari tu sebuk dgn menstrual problem sampai jadi ulat tahi aku merengkot sakit perut, lepas tu pulak kepala tang bawah telinga bengkak tak pasal2... aku tau korg mesti kate begok kan? bukan wei...aku tau begok tu macm maner... g Poliklinik Kumar dia kate aku salah tido...hadeh...selama ni aku tido same je. Tak de lak sampai bengkak kepala. Dah lepas tu ni ha sekarang ni aku tgh sakan demam - selesema - sakit kerongkong dan sebagai nye... dari hari jemaat haritu... tak birthday girl lansung! 8 July ritu beday guwe... 25 uollllls... tuwe gayut dah... (bile nak kawin) hadehhhhh.... stress aku...
Korang yang rajin membaca blog aku ni... doakan ye aku sembuh...
ouh yer... esok aku ade interview kat EON Glenmarie, as an Officer. Harap aku dapat jawatan tuh. Aku nak carik gaji lebih sket... ye aku tau... gaji ni makin banyak makin xcukup. Nak buat cemaner? sekarang nih, nak pad pun mahal tau... kalau pakai sanita tu habis menjejes keluar satgi, nak gak pakai yang bersayap. Nasib Ochin ade bagi aku PAD baru, aku panggil PAD tuh, "PAD BEROXCIGEN" ahahahahah... ape korang ingat ade pad berpudina je ke?? ni latest creation tau!


ubat aku samo banyak dengan keje aku!!!