Thursday, May 5, 2011

Saya ade kekasih....DULU!

Dulu saya ade seorang kekasih, dia sangat baik hati...(mcm bunyi lagu indon pulak)

Dulu mase keje kat NESTLE, Cik Burung Hantu ade sorg pakwe nih, namanye ZUL (nama sebenar). Nama penuhnyer aku tak pernah tanye plak. Dia ni baik gile, penyabar.

Aku kenal dia dari kawan mase sekolah dulu, aku pun tak faham kenape die kenalkan aku kat mamat zul nih. So, first time nak kenal tuh, dia direct selambe call aku and kenalkan diri. Sopan, dia tak merepek lah! Selalukan lelaki keparat yg nak kenalan nih guna ayat2 mat rempit sama keparat mcm dorg.
Contoh ayat keramat rempit yg aku anti gile;
Rempit Keparat : hye, kenal tak? (abah kauuuuuuuu….)

Aku macam pelik gak. Ni pehalnye kan? Pastu lama2 kawan rase dia mcm okay sangat. Penyabar dia sangt aku kagumi…. (gitewww…..)!

Nak dijadikan cerita, mase tuh aku ade syok kat 2-3 mamat sekaligus, feeling hot&spicy aku mase tuh.. Puihhh…!! Ponggong beso dulang…HOT TAHI! Sorang ni nama Jambul (bukan name sebenar) , sorang lagi nama glam dia ABG LAGENDA (sbb dia naik moto lagenda). Both mamat nih mmg taste gile, both tinggi, kacak, lucu and suka bermovie... So, mase tu aku dok berkawan dgn 3 org lelaki nih, tp declair boyfriend si zul ni jer. Si Zul ni pulak kebetulan keje kat kilang sebelah Nestle tmpt aku keje tu AMSTEEL kowt nama kilang tuh.

Tapi tak tau kenape dia suka pick-up cite lama pasal kawan yang kenalkan kitorang tuh. Mmg aku syok kat mamat kawan dia tuh sebenarnye, tp dah tak sangkut….nak buat gumano? Terima Jelah…

Dia ni gile gigih, balik keje pagi kul 3ptg, dia balik rumah….rehat kejap dah tu balik amek aku pulak. Hari2 dia amek aku. Dia naik Honda accord lama. Keta dia gelap gile…tinted mcm kunyit!

Ade satu hari tu, aku pakai skirt pendek g keje, pastu dia dtg nak amek aku naik moto. Seumur hidup aku, tak pernah naik moto dgn lelaki asing, abg sedara adelah…. Tu pun kat kampong, pusing pekan! Muka aku mase tu yah citer lah. Muncung panjang sedepa! Dia boleh balik umah dia tukar amek keta pulak. Mase tu mmg aku terus…. OK! He’s a good companion for me. Mase tgh sakan bercinta aku sangat happy, and dia lelaki pertama yang aku kenal and treat aku betul, tak de nak merepek meraban. Ingat lagi mase balik keje, dia selalu drive lambat2 supaya bleh lama2 dlm keta ngan aku, borak2…merajuk2 sket…ahahahaha….gelik! Mase bercinta dgn dia tuh aku baru 17, tgh tunggu SPM results. Mak nab jadi singa kalau dia tau aku kuar ngan jantan siap hantar balik sume. So nak dating2 time balik keje jer….


Satu hari tu dia bgtau aku awal, dia tak dapat hantar aku balik. So, aku pun carikla alternative baru nak balik. Kebetulan abah balik keje awal, so dia sempat amek aku, aku pun tunggu lah depan kilang mcm minah kilang sabah yang ramai2 tuh....bededai ke punch card, bededai ke gate. Mase tu abah aku dah pakai kete mecedis (tiada niat nak cite-up), mecedis buruk je… Dia tau lah abah naik keta tuh, dia tak tau abah ade lagi satu kete proton yang dilenjan buat pg keje. Rupenye dia duk tunggu aku kat seberang jalan, nak tgk aku balik ngan sape. Pastu dia Nampak aku naik keta asing, aku hempas ponggong dlm keta je terus hp bunyi. Dia tanye balik naik ape? Aku bgtau abah amek. Dia tak puas hati, aku sampai umah keta dia dh kat umah, tp hujunggggggggg jalan, kat lorong tikus. Memang dia tak pernah hantar sampai depan umah. Aku dpt budgetllah yg dia xcaye aku balik dgn abah. Tak salahkan dia pun. Tp lepas pade kejadian tuh, mmg aku perasan kami selalu gaduh. Benda kecik2 pun gaduh. And mula saat tu dia telifon pun aku tak angkat. Specialnye dia nih, dia cepat sedar kesalahan dia. Tp aku pulak org yg cepat bosan....lama kelamaan aku terus shut dia dr life aku. Kesian dia, banyak kali call aku. Tp aku tak layan. Kami bercinta dalm 4 bulan mcm tu je.... Lepas 2-3 bulan aku habis contract kat NESTLE, so terus loose contact. Pastu aku pun tukar number hp, sbb hp kene curik. Lagilah lost terus….

Lepas setahun berenti dari Nestle aku buat part time kat nando’s. Ade sekali tuh, aku rase mcm dia. Aku amek order dia makan. Dia dok pandang 2-3 kali, tp aku xnampak dia sangt. Sebab bz giler.

Pengajarannye sekarang nih......
Aku menyesal gile tak go on jer dgn dia... Terlalu memilih! Cepat bosan….
Tak tau kenape lately nih aku asek ingat kat dia jer… umur aku sekarang nih dah 25, korang bayangkan dah berape lama punye cite? 8 tahun lepas punye cerita, aku teringat sekarang…

Adakah kerana dia teringat kat aku?
(panggggggggg.....pelempang sulung A.Galak)
Dah la, Khaliza Khalid! Jangan nak menggeletis sangat!
Ntah mamat tuh dah kawin , dah beranak pinak agaknye...
Kalau dia nak kat ko, dia boleh carik ko kat umah, dia tau umah ko kan???

Sekarang ni masalah aku ialah.....
AKU SINGLE, KAWAN2 SUME ADE BOYFRIEND, BOYFRIEND AKU SEBELUM2 NIH SUME MEREPEK....PADAN MUKA AKU KAN?

Kepada En.Zul, Kalau awak masih single marila kiter sambung balik persahabatan kite...(kih...kih...kih...). Datang lah umah....bawak rombongan meminang! (gitewww.....)
Tp kalau awak dah kawin, acik ko nak dtg minang aku lagik! Shuh...shuh...shuh....
NO SUAMI ORANG PELIS!

0 comments:

Post a Comment