Wednesday, April 13, 2011

Feeling nak makan dengan QI RAZALI...

Cik burung hantu and the geng mmg gile syok habis kat QI RAZALI a.k.a bfnye si yuna senget tuh!(padahal bengang dia dapat mamat bloger boy kan!!) Dengan tiada perasaan malu di dada aku pergi postlah satu makan2 place kat JJCM punye website, dengan harapan dapat lah duk sebelah makan ngan dia. Nina kate tak makan kat sebelah, dapat amek gambar buat profile pic. selama2 tak moh tukar dah.Macam2!!! Tp aku mmg nak propose tempat makan yang aku selalu tale BIHUN TOM YAM nih kat klang jaya! pergh mmg terbaik habis... Sape yang makan kat situ mesti dtg agik carik benda yang sama, pastu kat kedai tuh ade jual teh serawak, mmg sedap giler!!!!! tiga layer, pandan - milk - milk tea... Lemak dia korang tak yah cite lah...mmg kalah lemak kat perut aku nih! sedap giler!

QI RAZALI ku ayang tolong lah baca suggestion aku kat FB tuh....

Thursday, April 7, 2011

Subway for lunch

Lately ni asek mentekedarah subway je for lunch! Mcm org kaya pulak. padahal duit yang ade ngam2 je utk nak nyampai ke hujung bulan. Tp lunch kat subway mmg bagus utk org keje office mcm Cik Burung Hantu nih. Sebb makanan nye sangtlah cepat n tak perlu nak que-up beriya acah2 mekdee, mekdee nam je fast food, tak fast pun, beratur punye lah lama... Pastu harga makann kat mekdee pun lebih kurang gak dekat Subway. Favourite dish saya kat Subway is Meatball nye, roti pilihan plak roti italian heart, gituuuuuuuu.... feling europe plak saya nih! Kwang...kwang...
Ok peep's, kalau korang ragu2 nak makan kat subway sbb nampak mcm sandwich semata, sila jauh diri anda dr tanggapan tersebut, kalau boleh buang jauh2... sebab subway adalah makann yang amatlah healthy, deliciouse, quick and tasty... Please do try! Senang je... pergi kat hujung counter, pilih roti, korg bedal je roti ape pun dulu xde masalah... pasti pilih lah nak jenis ape kat board tuh...then pilih fillings nye....Lazzatt...wei... Sedap angat-angat......

Wednesday, April 6, 2011

BubbaGump @ Curve Damansara





Vanue : Bubba Gump @ The Curve
This one is actually dah lama, sempena celebrating my birthday. 24 Y.O!Tapi sbb ramai yang suruh aku buat blog pasal makanan, Saya, Cik Burung Hantu, buat jugaklah... bukan susah pun.
Orite, review on the food is SEDAP SANGT!! you guy's should try, tmpatnye sangt lh selesa...rase ca urban tak pasal2 bila makan situ, tmt mmg nampak macam kelas n mahal jer kan?? nope, tak mahal pun, standard rage harga secret recipe je... Kalau korg pegi, korg perlu try Peanut Blended and onion ring nye yang cecah dgn soury sos kaler putih, mmg sedap! 1st kami pegi kat curve, waiter and waitress kat sana, oklah... tak sefriendly yang dekat sunway pyramid. Yang dekat sunway pyramid nih ok, pekerjanye ade bangla, tp bangla modern lah, bukan yg pakai baju oren seluar biru tak memasal... hehehehe....pastu crew yang lain pun veru helpful and humble...
overall, food memang terbaik, chinken cajun kot! sedap gile, you all sangt perlu mencuba... sedap tak terhingga....
Harga pun so so je, sbb worth paying lah...sedap pun sedap...

Don't Go Away

Don't leave, don't leave
Don't lie like you would erase me
Don't say those things to me
Lies, just all lies,
Don't try to tie me down with empty words,
It’s too late, you're already too late
To see us separate like this, It scares me.
To see us carry on like this, That scares me more
Back like then,
Would you come back
Acting the way you do isn't going to ch...

Maaf, mode jiwang 18 karat saya datang menjelma...
gituuuuuu......

Monday, April 4, 2011

Fish Manhattan @ KLCC





Vanue : Fish Manhattan @ KLCC

The food was good, not fishy at all. Sedap jer, tambah lagik sbb org yang belanja makan. Courtesy of Dato' Khairul Anuar. Thanks..BEE.... Foodnye ok, siries, cuma nasi nye mcm agak memualkan sebab, toooo cheesyy... Cik Burung Hantu like it, aha aha jer...mmg cup of tea sangt lah benda2 ber cheese nih. yummeyyyyy... Cuma....(ade gak cuma tuh) staff nye kat sana low standard, ur are an international restraunt that located at the most femes mall in Malaysia, atleast they should behave when customer is around. Ni cik burung hantu tgk, ade ke mase customer ader dorg duk kukik..kukik.. Ingat kedai makan Muthu ke? Mat salleh dah dok tgk... Cik burung Hantu makan kat fish manhattan lain sume ok! Well beave. Malu jer....
Makanan nye as u know most ly seafood base but yummey gile... should try the fried dory fish...mmg best. then tolonglah makan mud pie nye for dessert! sangt heaven on earth...



Rating for the food : 5 STAR

Tony Romas @ Jln Yap Kwan Seng


Vanue : Tony Romas @ Jalan Yap Kwan Seng

Hello, sekarang nih in the mood to do "ULASAN" on food that boobies dah discover. But this one mcm out of boobies punye ordinary menu, sbb nye ini ikut tekak Cik Burung Hantu. :) Western food ni sangatlah my CUP OF TEA!! Cik burung hantu mmg suka makan wester,lagi2 kalau pasta... pergh, mmg boleh kokak seperiuk selamba sambil korek idung je (mcm kenal jer term nih) Weeee.....
Ok back to Uncle TONY!! The food was superbbbb...mmg sedap, ribs nye mmg sedap habis! Totally licin pinggan tu selepas kene serang dengan Boobies!! An then kat sana, the place is soooooo.... strategic. Quite, Calm and Easy going... Sebb tempatnye mostly adult, xde yang bawak kanak2. Rimas aku makan nak bawak budak2, makan kat mcdonald sesuai lah nak bawak budak. Kat Tony's ni you should just come alone, with close frens, or boyfren, anak ikan, husband, bakal husband pun boleh... kalau lepas kawin, elok hantar anak kat umah mak, barulah korang nikmati the juices in the ribs, the soothing pasta aroma... Thumbs up gile untuk Tony Romas...The price is also not bad. We ate, Full rack rib, seafood pasta, fried mushrooms and chowder.Drinks, we had cranberry juice,mango juice and ice tea. RM140++ for 4pax...Murah ok dari makan kat steamboat tuh...total makan kat steamboat rasenye RM180++.
Another thing, ade sorang waiter nye, she's cute, humble and good... She atually guide us on what we should order, coz we were first timer. She suggested food that is signature to the restaurant. She's GOOD! Sadly i did not remember her name.

Rating for the food is : 10 STAR

Sunday, April 3, 2011

Restoran Q Thai Village



feedback on our JJCM wannabe project today.
Vanue : Restoran Q Thai Village,Jalan Dagang Ampang.

Foodnye so so jer... basic steambot meallah...ade dried food, fresh food. Special from othersnye is boleh pilih sama ade nak makan steambot sahaja , or with sizzling @ BBQ. tang BBQ tu mmg kami naik hantu. Sbb mmg suka feeling nak BBQ nih. Tempatnye oklah, bersih sangat tu mmg tak lah, oklah...masih boleh telan makanan tu kire acceptable lah kan? But cik burung hantu macam sangat panas disana, sbbnye cik burung hantu mmg tak leh tahan panas. Kalau tak makan ngan boobies, dah tentu cik burung hantu makan kat Johny's jer... Then strategic jugak location nye, because it's a little far from the CITY hectic, near dgn korean street, so tak de lah bising keta. But yang tak best is drinks not included with the buffet, kene order ala carte. I actually feel that the price is not worth, RM27++??//!! kalau include air oklah. But still i think, flaming lagik ok! Free flow bak kate nina.

Rating for the food is : 1 STAR ONLY