Monday, March 21, 2011

Ana Engagement





Wednesday, March 16, 2011

K.P.I - tak achieve lansung...

haihhhhh...
azam tahun 2011 kononnye nak mula mencari teman hidup...
tp, sampai la nih tak jumpa sekoq pun! sekoq pun tak sangkut... nak buat lagu mana nih?
mcm aku cite awal2 haritu, ciri2 lelaki idaman aku bukan susah sangt pun. Simple je... jgn jadi lelaki pelik, tu jerh...susah ke? aku dah kene mula carik calon @ lelaki malang untuk di buat suami le... patut skang nih, dah sebuk bawak colan jumpa mak n abah dah. dah sebuk gadoh2, merajuk2, mengade2... ni ngade ngan sape? ayakkkk...

Tuesday, March 15, 2011

Ceramah best oleh Ustaz Zulkarnain

Hari senin ritu ustaz zulkarnain yg dlm imam muda tuh dtg bagi ceramah kekeluargaan kat opis. Best gile, mula2 aku tgk ustaz nih pehal kerek semacam sbb duk sebuk dgn handphone nye. Bila dia mula tuh aku mcm agak kaku lah sebab mmg kelakar n penuh dgn knowledge ceramah yg dia sampaikan tuh. Kelakar n informative sangat, dia buat penerangan dlm bahasa yg kite bleh faham. Dia cite pasal kejadian adam dan hawa, mcm mane r dr rusuk kiri jadinye hawa... rupa2nye... ister kene tido sebelah kiri suami, xleh sebelah kanan...pastu dia ade cerita pasal perubahan perangai wanita dan lelaki mengikut faktor umur... mmg best habis lah...ngukik2 aku gelak. Tetiba rase mcm nak search web page dia n folo kot2 dia ader ceramah lagi kat maner2. Ceramah dia best, xboring. Aku suka dengar ceramah dr lelaki dr perempuan, sbb bg au ceramh kat tv yg ramai ustazah pompuan tuh mmg over gile!mcm hape je...xsesuai lansung. Ouh... paling menarik perhatian aku is, statement dia yg mengatakan kalau nak kawen kene carik yang atleast 10 years different of age from us. That is the best age. Sebab dlm usia akan dtg kite akan dtg balik perasaan nak menggelenjat tuh, udah kalau sama2 dtg sampok dek hantu nglenjat, mane ke gayer nye pun. haiah.....
Pastu dia ade cerita asal fardhu ain, sumpah aku mcm blank lansung pasal aper yg dia habaq tuh...mmg aku xtau.. ade dia kate, seorang suami xboleh menyamakan susuk tubuh badan isteri dengan org yang dikahwinnye... gile aku xtau! haih kalau esok dah kawin benda ni jadik, n aku x tau, dah bergelumang dosa. Banyak sangt benda yang ku xtau. Rase mcm nak carik buku/litab fardhu ain yg lengkap. Buat rujuk, ni sume main taram je... Dia pesan amalkan membaca al-quran setiap hari, buat penerang hati. Aku nih sembahyang pun rongngak...pecer...
Adoiyai....terbabas jauh dah aku nih!

YA ALLAH YA TUHANKU, KAU TUNJUK DAN SALUTKAN LAH AKU KEJALAN YG BENAR, JALAN YANG DIREDHOI OLEH MU, A ALLAH....

Nikita Willy - Kutetap Menanti



sedih lak aku dengar lagu nih!

Monday, March 14, 2011

Perbualan anak dan ibu...

Mak ; Aja, jgn lah pakai seluar pendek duk tgk tv kat bawah tangga nih, banyak nyamuk
(sambil hayun raket letrik dia yg sangt dia banggakan)

Aja ; Ala mak, aja pakai suar pendek pun nyanmuk bukan nak ngokak aja pu...kan? Aja jarang kokak dek nyamuk...kenape ek mak?

Mak ; Kaki ko tuh besor sangat, takut nyamuk tuh nak ngokak, dia takot perangkap!
(tanpa rase bersalah dan perasaan belan kasihan, dia keji, cacinye aku)

Dem.....Aku sentap dah terus senduk nasi, makan kat dapur....

14 March 2011, tarikh keramat...

Orang mesti duk ingat tarikh keramat nye is tarik aku nak kawin... puih!!! 14 March 2011 ni tarik aku kene hantar assignmet ngok! Huih....setelah bertungkus lumus, hunus, funus menyiapkan assignment. Akhirnya ader gak bendealah ni berbaur siap. 2 assignment rase mcm 8 wei... Penat nye mcm org menjaga anak kecik. Salah aku jugak, org duk pecah kepala nyiapkan assignment aku dok terkinja2 kat werne's, nipu mak lagik tuh kate g umah kawan buat assignment.. PUIH!!!!! Hambik ko! Tapi tat kala aku sedang asyik menaip nih, aku selang seli dgn projek mengkopi pes dr web je assignment aku nih!!! wakakakakakakaka.... tapi aku edit2 gak... gile ko letak seketul kat lecturer tu mcm tahi.Mahu o markah aku jap lagi....
Okeh aku nak nyambung bikinin ini tugasan.

Saturday, March 12, 2011

March 2011, bulan feeling artis...

Ala, bukan ape, cume terlalu bizi dgn hal ehwal semasa. Syukkor Alhamdullillah... ade 3 tempahan untuk bertunang.Will upload picto later bile dah siap.Pastu campur lak dgn ASSIGNMENT!! mmg moleklah.Dlam pada membizi2 sempat gak tuh meronggeng g club, haiah...apo nak jadi ni jang oiiiiii...
Ala pegi changkat je pun,kinja2 sket lepas tensi, buto!!! belah nak lepas tension g kelab, tension g amek air sembahyang lah. berlengas dari sekarang.
ok harini citernye tak panjang sangt sbb aku dah mengantuk sangt!siap sengguk-sengguk....

Tuesday, March 8, 2011

Ekoran cerita menari Hip Hop (part2)...

haih...penat gile! harini dtg hantu bapok aku menyampuk! Konon nak pakai legging gi gym td! dah sudah, lupa diri kaki sama size dgn pinggang ade hati nak berlegging. Penyudahnye singgah kat F.O.S beli seluar sukan. Tapi murah je, 18++... okay lah tu! selalu kan dlm 30++!
Pastuuuu....harini masuk lambat sebb g beli seluar tuh lah...masuk2 je ci luciano martopo tu dah buat half way! gile lah, lambat 10minit je kowt, udah terkontang - kanting kitorang menari. Mcm bapok ade gak... tapi ade bapok line depan tu menari tak hengat...dia punye post ponggong,klah ponggong pompuan! CHOIIIIIII.....
Tuje lah laporan harini, aku nak nyambung buat assignment yg tak habis2 nih. Aku sebenarnye xtau nak buat cemaner...
taram jer lahhhhh

Hafiz & Aina Nikah





Azah Engagement





Lenny & Afif Nikah





Lenny & Afif Engagement






Thursday, March 3, 2011

BOOBIES Alert...

Oklah... nak la cite sket kenape blog aku ni nama "BOOBIES" alert!
BOOBIES = Payu dara wanita
Sebenarnye umur name nih baru 2 tahun, dapat nama ni dari abg kesayang cik nina, En.Hans Izak.Tp mase dia ckp tu, dia spell it out as "BUBIS" , dek kerana ke divaan aku terlampau aku pun upgrade sket name tuh jadik "BOOBIES" baru lah amerika! :)
"BOOBIES" terdiri daripada 5 org gadis2 hot!
puih....ko ingat ni kumpulan ELITE nak buat biography???
hak alahhhhhh..aku nak bgtau je makne nama bubis tuh!

Ekoran cerita Menari Hip Hop...

Cek burung hantu dah banyak kali sebenarnye join kelas Lau sher Luciano nih, mmg best lah dia ajar menari, sbb tarian yang dia ajar nih mmg up2date, so boleh lah nak di bawak ke tengah, kalau2 nak g kelabing ke, bolehlah praktikkan teknik2 yg yang dia tunjuk di medan danse! Gituuuuu..... Tp mmg seruisssss, best bangat! Peluh kuar tak yah citer lah, bak kate org kuar peluh jantan walaupun aku ni perempuan sebenarnye. Lagi best sebab pegi dgn geng yg mmg sangat happening, pegi dgn cik nina n cik ainil... haih...gelak ketawa dah mamcm hari raye...tinggal suh mak nab potong dodol jer!Dok menggelakkan org kanan kiri yg menari mcm haram je, tekangkang kiak... merepek je dorg nih! ahahahaha...lantak dorglah ek! dorg bayar mahal kot!! nak terkoyak copop ke, nak tergeliat ke biaq p dorg ler! ahahaha.... tp yang paling best si nina, bila tang nak gelek pinggang otomatik bibir dia jd angelina jolossssss...kimak tol! mengukik-ngukik aku gelak! Ade abang tu, luciano tu menari pusingkan pinggul, yang dia dok tolak tarik pinggul mcm tgh menyontot org! aku mmg tak leh jd plastic, aku gelak sakan! ko nak kecik hati lantak ko lah... mulut aku ni nak gelakkan ko sesangat! tak leh bendung dah...


Ha nilah Luciano, instructor hip hop dance tuh! Gile best! korg perlu masuk kelas dia. Mamat ni agak seramlah kelakar dia, ade ke masuk2 kelas dia buat eklan sedih suh kitorang belanja dia pampers untk anak dia... Pampers size M! dia kate pampers mahal sangat! (in english lah). Pastu mamat nih dia tak mcm instructor lain! dia tak stand kat stage je, dia turun dance kat sebelah.. mula tuh aku agak malulah, tp dah 2-3 kali aku terkangkang kiak!!!! ahhhhh...persetankan!