Saturday, December 31, 2011

2012 resolution



hye guys, lamo tak merepek kat sini! Happy new year all...hope this year great thing will happen.Great change will be acknowledge. My new year resolution is to be a better person, by meaning i will try my best to stop cursing! hahaha...bukan ape, there's a few people saying that my magic word is "KIMAK" halah....just cakap jer! it's a way of mine to express my anger. Would you refer me scratching cars or puncturing tires? that was what i am into when i was 23...full of anger against cheating man...so this is my new year resolution;
1. stop cursing
2. excepting love that came unconditionally... (gituuuuuu)
3. take life seriously
4. start saving
5. just go to Japan for a holiday!forget about the expenses
6. meet a guy and get married
7. keep my room clean at all time
8. be more graceful
9. try not to miss so much SOLAT
10.less lepak! more family time.

ok??

Fendi & Nadiyah solemnization

pengantin kali ini memilih turquoise sebagai warna pilihan.

sirih junjung



hantaran berupa coklat dengan hiasan berwarna turquoise


hantaran berupa telekung berwarna turquoise



hantaran handbag berwarna turquoise

Sunday, December 4, 2011

Lagi anak muda Malaysia nak merepek...

MAX 24:7 - Cinta 247 (VC)



Adeh...jadi org jgn merepek sangat boleh tak?? dah la ramai nak mati dlm group tuh...mcm nak main konda-kondi dah amainye!

Thursday, October 20, 2011

saya menang RM500.00...



Last week ader poster design contest, and saya menang 1st and 2nd place...sebab tak de org masuk pown contest tuh....ader lah dalam 6 org yang send poster. I'd like to share the poster with you guys...

Monday, October 17, 2011

FIDA...FIDA...


mula-mula elok senonoh jer tudungnye!


udah tinggal anak tudung...KESIAN!


lagi sedih!! tulang selangka buat pekakas sup pun ditunjuk nyer....

baru2 ade banyak sangat cerita pasal Fida nih, baru je nak gemar nengok cite Kasih ALia tu...aleh2...tahik pulak si Fida. Pastu baru2 ni korang ade tgk tak temuramah kat MELODI tv3?? Care dia buat statement tuh mmg kaw kaw nak salah kan mamat tu. Hek eleh....ko yang tak senonoh, ko nak salahkan org lain, kalau kau tak bukak tudung tu, tak de aper akan terjadi...sume ni tak kan timbul... tak kire lah kau bercuti ke, ber ape apa pun.... kalau tak bukak tudung takkan jadi kan????? FIDA IBRAHIM semua yang berlaku salahnye datang dari sendiri, cuba cermin balik diri tu and fikir... kalau bukan mamat yang sebarkan gambar kau tuh, org lain akan sebarkan jugak...tak payah nak salahkan org! salahkan diri sendiri tu dulu... dulu tgk elok je pakai tudung macam perempuan beragama islam... sekarang nih dah tak macam tu dah... pakai scarf mcm tu dah mcm sister dah. pastu gambar from BNara masa MASIF 2011... what the fuck????? pakai tudung nampak leher??? ko nak pakai tudung ker tak?? nak pakai, pakai la betul2!!! jgn lah nak ikut Dato' Siti tu, dia mmg tak pakai tudung, so!!! kalau dia nak pakai tudung jambul terkeluar kat depan pon who cares??? sbb dia mmg lahir kat industry tanpa bertudung!!!! yang kau tu!!!! elok2 bertudung, pastu tinggal anak tudung jer! ape neraka?????

And to all artis kat luar tu, BE RESPONSIBLE TO YOUR OWN ACTION!!!
1 . kalau video lucah ko, keluar sbb aper? kalau ko tak rakam tak keluar kan? kalau ko tak berzina in the first place takkan wujud video tu kan???
2 . kalau ko tak bukan tudung and free hair pergi bercuti org takkan amek gambar ko n sebarkan kannnnn?? kalau ko pakai tudung, they will still snap a photo of you... but they won't talk about it!!!

sesungguhnya kebaikan itu datang dari Allah Subhana Wata'la...
kesilapan, kesalahan & mungkar itu dtg dari diri sendiri...

STOP BLANMING OTHERS FIDA!

Saturday, October 8, 2011

Bilaaaaaa.....

Bila dipertanyakan tentang jodoh! aku cukup fedap. Ape neraka anda sek tanye je bila nak kahwin? Anda nak sponsor ke aper? Saya akan rase amat berbesar hati kalau yer anda nak sponsor... Tapi kalau sekadar bertanya, harap maaf...silalah bertaye di kaunter pertanyaan... siak! naik pening aku jawab soklan nih....kalau abah and mak yang tanye saya akur and faham lah mungkin sebab dorg risau! Halooooo...saya baru berumur 25 tahun. Baju kerja saya pon mak yang gosokkan sebab kalau saya yang gosok maka akan berkuranganlah koleksi baju kurung dan tudung dalam simpanan. La dah memang saya xreti gosok baju, baju cotton bleh, baju yg licin2 ni tak boleh...habis rompong jadiknye... (aih...sakit kepala lak sambil menaip nih) Ni baru saya yang berumur 2 tahun! cemanerlah Kak Na dulu tahan bile org tanye bila nak kawin...tabik spring saya pada anda. Herh... Kepada mak cik2 yang saya tahu sekadar amek berat tentang saya tuh...tak pe mak cik, kalau ade jodoh saya hantar lah kad jemputan ke rumah mak cik... kalau ade jodoh jugak dan saya tak hantar kad jemputan ke rumah makcik tu maknenye saya tak berapa nak berkenan dgn KEADAAN & STATUS & PERANGAI mak cik yang suka sebok hal orang tuh.Dari saya jempot tp tak ikhlas, baik saya tak jemput terus ye dok? Lantas bila saya tak jempot, pastinye mak cik akan mengata saya dibelakang! Ya!!! itu yang saya mahu...ngatelah saya dibelakang agar dosa saya ni kiter boleh share2! Kate SHARING IS CARING... i like it ahak ahak...

Kepada yang lain yang sering tanye akan soklan berkaitan ngan jodoh ni pada saya, saya rasa anda mesti dh pernah kene sembor sekali 2dengan saya kan?

Soalan jodoh ni sensitif tau tak??? ade org malu bila ditanya, ade org berang bila ditanya.... ade org pula menjawap bila ditanya <<< ini saya <<<

SESUNGGUHNYA "JODOH ITU RAHASIA ALLAH"
jadi janganlah kau menyibuk-nyibuk....
malam ni sesi nak marah, siang tadi xdpt marah mak cik2 menyibuk sebab saya masih waras dan hormat akan mereka....

Friday, September 23, 2011

new face...

waaaaa.....cantik tak lay out baru cik burung habtu? 2 benda yang saya suka ade dlm blog nih! FRAMES & OWL... Dok berangan2 kalau kawin nak buat kad gambar frames mcm lay out tuh! burung hantu tu saya x letak lah...kang org confius, ni Halloween party ke Wedding invitation?

Wednesday, September 21, 2011

mau ke Bandung ibuk...

Ha...seperti tajuk nye. We are planning to go for holiday at Bandung! first time nih keluar malaysia, al maklum...baru nak mampu! yer lah...aku batak! Weeeee...tp harap kali ni jadi, sbb sonot sangat nih! heeeee...
tp tdi ainil try book kat Air Asia sbb ade promo katenye, sekali dh hujung2 proses dan 2 banyak lak hidden chargers nye! ape ni fernandez!!!! main belakang nampak!! nak charge depan2 lah... flight ticket to Bandung 2way, RM300++ okeh la, tetiba, nak check in kene add duit, nak pilih seat kene add lagi! serupa ko bg herege RM500/= tanpa charge terselindung! aku bleh terima la kenyataan tuh!Walau bagaimane pape sekali pown!


eklannye...jangan keliru atau excited yer! banyak charge tersembunyi...

sekarang ni cik burung hantu mmg lepas tangan bg kat Ochin n Ainil utk buat sume bende nih, sbb sy mmg 0 knowledge pasal holi-holiday nih! takat g genting aku terer la!naik turun 18 kali pun aku champion! aahahahahha... Kate ainil naik KLM pun best, royal dutch! royal tak royal, jgn bayarnye pown nak royal sudah! ,mano nak cekau! xdo den duit banyak2!! Korang penah ke g Bandung? Best tak? Ape je ade sane? Cik tau, shopping mmg heaven kat sana! hallooooo....malaysia pon heaven gak shoppingnye! Kih lah kau orng nih....

Tuesday, September 13, 2011

Echam's Solemnization 9 Sept 2011

hantaran tas tangan dr Charles & Keith & sepatu dr Nose

hantaran Tafsir Al-Quran & sepasang baju kurung modern


hantaran barang mandian & perfume



hantaran seutas jam tangan jenama guess


mas kahwin , cincin pernikahan & wang hantaran

Monday, September 12, 2011

Pakej Hantaran Budget

PAKEJ XANDRIA
RM70.00 per dulang

MATERIAL :
Bunga-bunga artificial/tiruan serta hiasan seperti dedaun,reben,renda dan manik.

BEKAS GUBAHAN + ALAS:
tray besi berkaki seperti gambar dibawah(tidak perlu dipulangkan)


PAKEJ AINUR
RM60.00

MATERIAL :
Bunga-bunga artificial/tiruan serta hiasan seperti dedaun,reben,renda dan manik.

BEKAS GUBAHAN + ALAS:
disediakan dalam kotak kayu seperti gambar dibawah(tidak perlu dipulangkan)



PAKEJ CHINTA
RM50.00 per dulang


MATERIAL :
Bunga-bunga artificial/tiruan serta hiasan seperti dedaun,reben,renda dan manik.

BEKAS GUBAHAN + ALAS:
bakul besi seperti gambar dibawah(tidak perlu dipulangkan)





SERVICE PENGHATARAN :
Percuma untuk kawasan Klang dan Shah Alam
Bayaran tambahan untuk kawasan lain.
Tempahan perlulah dibuat sekurang-kurangnya 2 bulan sebelum tarikh penggunaan.

Wednesday, August 24, 2011

saya xdelah boypren mcm KFC...


Baru lepas baca blog JEJARITUNCING, blognye awek si khairul fahmi, goal keeper Malaysia.Kesian si jejari runcing tuh...biasalah lelaki kalau dah ade kedudukan sket memang selalu ,lupa diri...tapi tak semua lelaki (cover line-kang kene gam lak dgn lelaki2 diluar tuh). Tapikan, aweknye tu pun satu, habis sume bende nak di habaq kat blog die, tak de personal things yg dia keep to her self, hidup mesti pandai differentiate personal and not so personal.Jangan lah habis sume bende nak cite...kan? tp wallahualam lah...kowt dia jadi gitu sebab bangga in a gud way that dia ade boyfren yang berjaya, ntah2 kalau cik burung hantu ade boyfren mcm KFC, CBH pun sama gak, dok gebang bagai nak rak...kih sangat! Lepas tuh...erm...tak rase tergopoh2 ker bertunang tuh, KFC tu baru early 20 kan... tu umur2 baru nak mengelenjat a.k.a menggatal...menggatal in sense of nak berkenalan and nak kenal dunia luar lah... bukan ape! haishhhh....Pengajarannye, jgn terlalu menghebahkan hal peribadi anda ke halayak ramai. Have some privacy in life.Not everything are to share, keep in too your self sesikit... Tu adik2 yang ade rase2 nak tunang bagai, pk balik... jangan nak tergopoh...

Salam Syawal...



Assalamualaikum... (gitu gayanye...)
First and for most saya nak ucap
"SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI"
cik burung hantu nak sangat mintak maaf kalau ade tersalah cakap, terkasar bahasa...
almaklum..bak kate kak yan, mainan mulut sahaja... tp kalau kecik hati mintak maaf banyak2...HAMPUN!!!

Tuesday, August 23, 2011

lagi 4hari nak cuti rayo...

Huarghhhhh.... monday, teusday, wednesday, thursday....Friday saya cuti...
Weeee... Sumpah dah tak de mood lansung nak kerja bagai!
Jadual kerja sekarang nih jadi...
8.15 - 8.20 : sampai kat meja
8.20 - 10.30 : termenung... =.=
10.30 - 10.45: gi toilet
10.45 - 11.30: selak2 buku progress report, kot2 ade yg terlepas pandang
11.30 - 12.30: lepak bilik bos, sbb bos pun dh lemau sebenarnye!! LOL
12.30 - 2.00 : BBM dgn My BoObiEs... : )
2.00 - 4.00 : buat filling, selang seli dengan termenung
4.00 - 5.15 : AKU TAK TAU APE AKU BUAT UTK KILL THE TIME NIH, TAU2 DH MASE UNTUK BALIK!

Korang buat per je ek nak kill the time?
tak ghok nak kill dah nih... =.=


Sunday, July 24, 2011

Cubaan untuk berniaga...


korang nnt tgk2 FB saya okay...
ade nak letak baju kurung for raya...
nak cari duit lebih...

Wednesday, July 13, 2011

Tuesday, July 12, 2011

pemergian mak cik ke pangkuan Allah s.w.t

Ouuuhhhh lame sangt tak update, sampai lupa nak habaq yang mak cik ummi baru meninggal dunia june lepas, kesian mak... nangis2 dia! Mak Cik Ummi tu adek mak, dorg hari2 call borak2 sampai aku naik hangin (sbb aku mintak teh tarik dia buat tak layan)...hik..hik.. Dah tak de org tuwe tuh...
Paling sedih, mase dia meninggal anak perempuan dia tak dapat jumpa jenazah lansung sebelum masuk liang lahad. anak perempuan dia ni kisahnye tokan dadah kat pekan baling (aku ade sepupu tokan wei...takot) dia kene cekup awal tahun haritu and di admited ke pusat pemulihan kat kelantan, aku tak tau kenape jauh sangt...tak silap aku kat kelantan lagi ramai tokan kan? what everlah... tp aku rase kalau kuar pusat tak insaf lagi si Malik (KL Gangster versi Baling)nih tak tahu lah aku.
Anak sulong nye cite hari meninngal tuh dia n makcik aku pegi uruskan hal EPF and so so lah.. then makcik aku ade send courier letter to her daughter kat pusat...selalu sampai makan 2 hari gak kan? dlm surat tuh katenye mak cik aku tulis "KALAU MAMA PERGI DULU, MAMA AMPUNKAN SEMUA DOSA *****" gituuuu... Sedih wei...kalau ikut kiraan sempoa aku nih, hari ketiga sampai lah surat tuh! Haih... mau menangis , meraung gajah mak cik tuh! Tulah... ramai org dah nasihat. Degil nauzubillah lagi...tgk ape sudah jadi... guwa ingat lu ketar tgk guwa lah - ayat KL Gangster! (demam KLGangster). Nasib lah anak sulong makcik aku yang sebaya dengan aku tuh jadi org, boleh di harap nak usahakan hal2 maknyer! Tapi kesian die... sorang jer! ade bapak pown mcm haram! Alhamdulliah aku walaupun si Khalid tu banyak pe'el nye... tak lah semengarut pajk cik aku... (apesal tangan aku menggigil wei?)
Mase kerja2 mengkafan aku ade kat tepi, aku tgk dr A - Z, sedih lain mcm, walaupon aku tak de lah rapat maner dgn mak cik aku tuh! biasa2 jer... pastu ikut sampai ke kubur, tgk org masukkan jenazah ke liang lahad. Pastu dengar ustaz baca talkin! ZASSSSSSSS.... menyentap aku... Insaf... aku harap perasan insaf ni kekal lah sampai bebila...
Wei... korang layan tak cite Tanah Kubur kat Astro?? takut wei... yang mabuk2 gi kelabing tuh! pergh... cuak gak! ok..ok.. mlm kang korg tgk!

Okaylah...tangan aku ni menggigil semacam je nih! nak balik ah...

Assalamualaikum... TATA!

SAKIT

lamo betul saya tak merepek kat blog nih! maklumlah busy mcm mesin basuh! bukan busy sesangat pown, cuma tak sehat. Hari tu sebuk dgn menstrual problem sampai jadi ulat tahi aku merengkot sakit perut, lepas tu pulak kepala tang bawah telinga bengkak tak pasal2... aku tau korg mesti kate begok kan? bukan wei...aku tau begok tu macm maner... g Poliklinik Kumar dia kate aku salah tido...hadeh...selama ni aku tido same je. Tak de lak sampai bengkak kepala. Dah lepas tu ni ha sekarang ni aku tgh sakan demam - selesema - sakit kerongkong dan sebagai nye... dari hari jemaat haritu... tak birthday girl lansung! 8 July ritu beday guwe... 25 uollllls... tuwe gayut dah... (bile nak kawin) hadehhhhh.... stress aku...
Korang yang rajin membaca blog aku ni... doakan ye aku sembuh...
ouh yer... esok aku ade interview kat EON Glenmarie, as an Officer. Harap aku dapat jawatan tuh. Aku nak carik gaji lebih sket... ye aku tau... gaji ni makin banyak makin xcukup. Nak buat cemaner? sekarang nih, nak pad pun mahal tau... kalau pakai sanita tu habis menjejes keluar satgi, nak gak pakai yang bersayap. Nasib Ochin ade bagi aku PAD baru, aku panggil PAD tuh, "PAD BEROXCIGEN" ahahahahah... ape korang ingat ade pad berpudina je ke?? ni latest creation tau!


ubat aku samo banyak dengan keje aku!!!

Friday, June 3, 2011

Aaron Aziz ku...





Tak de kate yang bisa mengungkap...(pergh...meleleh air mate cikgu bm aku)
Sempena demam nora elena nih, disini saya sertakan beberapa keping gambar buat tatapan para dara pingitan! Pada teruna... (confirm ke korg teruna?) carik sendiri gamba Saleha tuh... gua xde mase!!!!

Monday, May 30, 2011

MAK SAYA SANGAT HEBAT!!

Ye..ye.. aku tau mak korang pun hebat! Kasi can lah aku nak story pasal kehebatan mak aku , “ JENAB THE LEGEND”… : )
Mak Cek Burung Hantu mmg sangt layak di tabik spring sekitar Dataran Merdeka mcm National Day tuh… Sume diri tepi beratur pastu kite lambai… n tabik satu kali! Gituuuu…
Mak aku rasenyer adalah org paling penyabar, dengan perangai org sekeliling yang tak kurang merepeknye (mengata diri sendiri sebenarnye)… Adik beradik dia yang mcm2, adik beradik abah yang macam2! Dorg ni mmg macam2 tul! MACAM HARAM!!
Selama aku ingat, mak dah jaga sume org dari aku kecik. Mase aku sekolah dulu, arwah tok ban (sebab kepala dia penuh uban) pegi hospital dia yang bawak. Diusung nye org tua tu ke hospital. Arwah tok ban ni buta dari muda, mcm 20++... dia ade complete setlah penyakit 4 serangkai. So mmg dr mak kawin dgn abah, mmg mak yang bawak dia pegi hospital. Sampaikan mase tok ban sakit, nazak and meninggal dunia pun mak yang jaga. Boleh dikatekan sampai akhir hayat dialah. Atok perempuan aku ade gak dlm cite, tp dia tu kurus benor, ramping kalahkan seniwati saloma, pinggang bukan pinggang kerengga dah. Lagipon tok kecik (sebb dia kecik) tu kerek sket! Ahahahaha… Arwah atok aku pon carik bini carik lah yang sesuai sket! Nih yang kerek…ahahahaha…
Ouh lupe “LOVE IS BLIND”…
Lepastu arwah Tok wah aku pun, mak aku import dari Kedah, dtg duduk dgn kami. Mak jage tok wah sampai akhir hayat dia. Kesian tok wah aku, anak berederet, tp yg boleh harap adelah 2 cogok! Pak cik aku yg kat Lumut tuh agak bertanggungjawab lah… yang lain tu sume hampehhhhhh…. Dekat Kedah, atok aku dok rumah yang bapak aku build, umah tu untuk kami sekeluarga duduk kalau balik kampong, so… since kitorang mmg kerap gile balik kampong.. (yeler tuh) mmg letak atok lah kat umah tu. Umah tu depannye umah mak ngah aku! Belah kirinye umah mak anjang, belah kanannye pulak umah mak su , pendek kate anak-beranak keliling pinggang! Haram tak dipeduliknye org tuwe tu kat umah… Mak cik ummi yang tinggal sekali kat umah tu la yang menengokkan atok, dia pun keje sbb dia ni janz, and anak2 dia boleh dikategorikan hampeh ganda48… Sonye, bile dapat tau atok aku sakit and sorang pun tak pedulikan dia mak aku dgn rase sangt sedih bawak atok dtg kelang, aku ingat lagi mase mak aku bgtau yang tok wah akan duduk dgn kite dia nangis sebab kesian kat mak dia. Mak bagitau aku sbb dia tak nak aku teruskan dgn gejala mungkar aku mase to wah ader, yerlah… lepak balik lewat malam, tak syoklah org tue tu tgk kan? Aku mase tuh bak kate org, darah muda, panas… tgh giat kencang dgn berpesatuan kelab malam sedunia.Aku tak amek pot pun ape mak cakap. Bila dah tue skang ni baru aku sedar… (menggelabah)ahahahaha….
Ciritenye sekarang nih, tok kecik aku pun tgh sakit sekarang nih, agak uzur lah. Baring jer. Makan pun kene suap,pakai pampers, mandi pun mak n abah yang mandikan. Adik beradik abah yang lain sume org sebuk2... sume career people. Cemaner dorg nak jage, ye dak? Aku ingat lagi, mase tok kecik still kuat, boleh makan and mandi sendiri, dia suke tido mase maghrib. Bila mak aku tak bagi dia tido mase maghrib tuh, mulalah dia mencarut2, maki-maki mak aku… penah sekali tuh, dia siap tadah tangan doa mintak mak aku mati cepat. Kesian mak… dia nangis jer! Habis nak buat cemaner? Marah pun tak guna, org tua tuh dah nyanyuk kan? Kesian giler kat mak, pastu selang-seli plak dgn abah yang buat tahi! Mase tuh aku tekad , kalau teruk sangt aku suh mak balik kampong tenangkan fikiran dulu. Kesian dia, dah la seumur hidup dibuli org sekeliling, abah buat tahik plak!
Sekarang nih, mak still jage atok yang tgh sangt uzur. Cekal giler!! Aku harap aku berpeluang jage mak dihari tua dia nnt, dan aku harap aku dapat jage dia sebaik mane dia jage atok n nenek aku.

Sedih wei menaip nih... rase macm nak nagis pun ade! Bulan ni aku dapat duit kutu, aku ingat nak bawak mak n abah g beli baju raye, tahun ni nak pakai tema KELABU! (ye aku tau xde kaitan)

Monday, May 23, 2011

Kecewa dgn EN.AYAM… @ KFC HOLKDINGS

Last week pegi makan kat KFC, Tesco Bukit Tinggi. KFC ni kire makanan ruji bapak aku lah, so aku dgn KFC sepeti isi dengan lemak hubungan kami. Lari tajuk dah nih…. (go-stan balik)
Lunch khamis haritu g makan KFC dgn office mate kat Tesco , Bukit Tinggi. Kecewa yang teramatlah sangat dgn service dorg. Dah tau luch hour, pack giler… bukak la 3 counter. Ni bukak 1 counter je, dah tu yang jaga counter tuh budak trainee. Lembap satu hal, mmg tokse ghoyat lah…
Peh2… Makanan sangt tak presentable! Size ayam tak consistent! Kecik besar2. Dahtu kalau cheesy wedgesnyer pulak. Nampka effortless giler. Nampak sangt mcm dorg campak jer kentang tu dalam paper container tuh and picit sauce. Bukanlah nak suruh susun ikut size besar ke kecik or susun corak bunga , tp atleast letak lah elok2. Malu nak kutuk but this true, kalau branch manager melayu, alamat merepek lah kedai tuh. But not every shop lah, cume part of it.
Haih… macam maner lah KFC nak compete dgn fast food company lain? Kalau dgn pizza hut tu tak yah compete lah… sebab quality nyer lebih kurang jer. Ha… ade kes gak kat Pizza, (mesti korg kate aku ni kaki complain kan?) Hello consumers rights ok!!
Kat pizza hut jusco bukit tinggi, lagi mcm gampang… Mase OTW masuk tuh dah macam siol dah. Dorg kan kunon2 nak buat mcm Kenny Rogers, ade sitting arrangement. Boleh tak kat depan kedai dia buat pose “STOP, TALK TO THE HAND” tahan aku dari masuk. Kepala hangguk dia. Patutnyer cakaplah elok2. Ni dia terus tahan tangan tak kasi masuk. Mase tu kak long aku dah hangin and menyampah dah. Kami masuk jugak oleh kerana kemaruk nak makan pizza dan tgh kebulor. Masuk dlm ok duduk, pastu tak bleh choose maner nak duduk, kene ikut tekak dorg. Sabo lagi! Dah order2… tunggu la makanan sampai.. rilex lagi. Mase makan aku ngan kak long dok tengok keliling. Korang tau? Staff punyer lah ramai, tp sekor pun tak guna. Sume muka budak2 jahat, mcm budak2 henry gurney baru lepas sekolah. Denagn selebetnye, berkeraknye… mintak order pun tah haper2. Menyampah gilerrr… pastu boleh pulak, mase tgh amek order dorg jerit2 panggil kawan. Bapak dorg keje macam tuh! Haih… Pastu, dorg dah la tutup half of tmpt makan tuh. Ok fini, tutup, tp letak lah signage mengatakan tak boleh duduk situ. Ni bila ade customer yang masuk tmpt tuh. Ade sorg staff ni ckp, “pehal ko bg dorg duduk situ?” pulak...! Ko sedar tak gaji ko tu dari org yang makan kat situ… Courtesy la sket. Pastu, mase balik. Kat counter pembayaran (hallamak, baku sungguh) kak long pun tanpa segan silu sound. Terkulat-kulat manager nyer… Pastu, kami belah!
Penyudah nyer! Saya sangatlah tak berpuas hati dgn KFC HOLDINGS!!!
KITE BAKO-KITE BAKO!!!!

1kg = 0.45 Lagenda Budak Setan…

Haih….Cik burung hantu mengalami stress yang amat kronik. Berat badan yang mengikut rancangan sepatutnye turun, ini bertambah pulak! 95kg dah jadi 110kg!!! Woi!!! Ni orang ke ikan paus bunting??? Ya allah... cemanerlah aku bleh jadi gemok gedempol sampai macam nih?

Td carik online ideal weight utk aku, jawapan nye seperti berikut ;
Weight : 110 KG @ 242.508LBS
Height : 168cm @ 5“6
Ideal Weight : 77KG @ 170LBS (lagenda budak setan)
Total fat should be kick out!

Perlu kurang : 33KG

Hadoi cemaner nak buang lemak tepu nih? Makan aku dah cuba kurang kan… Korang ade idea tak? Any ubat ke nak makan? Sekarang nih tgh gigih main netbal... tp aku takut lepas habis sukan nnt badan aku lagi melambung2 naik nye...

Kalau lah lemak ni boleh di derma kat budak2 somalia yang kurus kering, mesti aku dapat pingat atas kemurahan hati ku ini kan?? Tolonglah....kalau ade Marie France ke nak metikus makmalkan aku on jer!

TOLONG!!!
Aku tak nak jadi ikan PAUS!!!!

Sunday, May 15, 2011

susahnye nak kuruskan badan

aku ni tgh usaha kau-kau nak kuruskan badan. Tp tak taulah bleh berjaya ke tak? Tak mahu makan ubat kurus sebb org kate bahaya, tak payah tunggu org kate...mmg bahaya pun kan???? Dulu mase tahun 2008 mase baru masuk keje kat CCM, aku ae terai satu ubat kurus nih! nama ubat tuh tak silap aku ALAMI. Memang hilang selera makan totaly! Tp mase first bottle aku amek, demam 3 hari, sbb dia herbal...mmg panas habis... after that aku continue makan, aku lost about 10kg... selang dgn excercise jugak. Sbb mase tuh baru keje kat duo, lift rosak...about a week jugaklah... naik turun tangga sampai tingkat 4. Lepas tu mase kt situ aku malas nak turun g makan sebb penat naik naik tangga... so aku makan roti je selalu... mase tulah.... lepas tuh! aku tale kaukau... sekarang ni naik gile berat aku! aku rase mcm diri ini persis anak ikan paus! KATE-KO!!! ahahahha....
Tolonglah. sesaper yang ader tips nak nguruskan badan macam .... potong selera makan ker! boleh la share ngan aku! Sharing is caring kater nye!!!

Fendi & Nadiah Engagement 14.05.2011







Theme : Purple & Gold
Price : RM40.00 per dulang
MATERIAL :
Bunga-bunga artificial/tiruan serta hiasan seperti dedaun,reben,renda dan manik.

BEKAS GUBAHAN + ALAS:
Polisterin untuk dasar, bakul besi seperti gambar dibawah.
(tidak perlu dipulangkan)

Wednesday, May 11, 2011

COOL gile cuppy nih!



Baker ye nazeha cup cake klang...cool gile kan cup cake nih? sesusai giler dgn tema CIK-BURUNG HANTU saya. Just to promote, cake nazeha ni mmg sedap dah pernah try 2 kali. Coklat and vanilla.

cek her blog-out : http://cupcakeklang.blogspot.com

Monday, May 9, 2011

WARKAH ini berunsur penghinaan!

Kawan2 yang rajin membaca ade suh aku tulis blog ni dalam bahasa inggeris , supaya bleh org antara bangsa pun bac… WTH??? Ko ingat minah & mat salleh ade mase nak layan blog korang nih? Baik dorg berzina... buang mase jer! Hahahaha...
(berani buat berani tanggung – xmasuk tajuk)...
Aku bukan xnak buat blog feeling minah salleh, masalahnye... English aku bukan perfect pon! Buat malu jer… aku tak nak jd mcm JM kat opis aku tuh! Nak cakap omputih tp… dok ulang “IS” & “THE” je… mcm keldai bodoh!

Iklan…
[Tgh hari nak makan aper ye? Lapo lah…]

Si JM tuh kalau bercakap merepek2 jer… kalau ko dah tak reti nak cakap omputih. Xpayah lah cakap! Mmg la kater nak belajar… belajar kat umah lah! Pehal belajar kat luar umah??? BULLSHIT!

Bye..

Selemau kerepek pisang hari sabtu…

Baru baik dari cirit-birit merangkap keracunan makanan. Haihhh... skang ni tgh pedih, mane doknyer? Sek memerut jer... sampai tak keluar haper dah...keluar air jer... Penatnye rase, bodoh la doctor tu, sepatutnye mandatory cuti sakit untuk cirit birit dan keracunan makanan di anjakkan ker 2-3 hari! Letih memerut ni sama letih dengan mengemas mase nak raye! Hadoiiii… dah la garam galian yang disyorkan untuk menambah tenaga oleh
Dr.Lucy tuh aku xbawak. Ni mau merangkak nak ke kereta kang! Penatnye rase mcm bulan puasa. Aku dah telan sandwich 4 keping, nestle yogurt drink sebotol,nestle fitness flakes tu pun aku dah taram! Sekarang ni lapar lagi!!! Sebb aku baru lepas memerut.
OOOOIIIII….. sek berak je, berbunga la jubo aku!

Eh, tajuk kerepekkan? Kui…kui…
Perumpamaan tuh aku guna sbb, weekend haritu maklang “BARU“ buat kenduri, adik dia kawin. Dia hantar macam2 makanan kat kitorang, ade bahulu – yg aku makan telentang(kalau korg aikuti fb akulah), ade maruku melayu, kepek pisang, rendang hitam, ayam masak merah, kuih koci (yang bisa membuat gigi palsu bapak aku lari paksinya) macam2 lah... sampai kenyang terbangak-bangak lah mentekedarah...

Pastu mase aku tgh syahdu telan bahulu, rupan2nye bahulu tu dah hurung dek semut. Dah la berdesertkan semut hitam lepas makan tengah hari! Hamlau betul. Dah la aku mmg pelupa, makan semut kalu... alzheimer aku! Pastu tak jadilah habiskan bahulu tuh, aku tukar dengan kepek pisang lazat! Hallamak.... makan sambil baring, kaki bersilang lagi... tinggal tak tercekik mampos jer! Sebelum mengoyel kudaps2 tuh aku dah makan ubat sesema yang bias membuat diri mengantuk! Konyel2 punye konyel punye konyel…tertido, kepek pun duduk rilek je melemau atas perut aku…. Bila aku bangun nak sambung tale balik…dah lemau seantero… puih, macam makan butter cookies! (nak tere gak tuh)

SEKIAN…

Thursday, May 5, 2011

Monyet @ Monkey

Tgk video2 kelakar yang ade kat you tube ni. Kelakar xde kelakar mane pun, budak kindergarden pun bleh buat. Citer pasal monyet...

Citer pasal monyet Cik Burung hantu teringat mase kami se-geng bubis pg bercuti kat Pangkor. Tempatnye bleh tahan best. Seronok dan menggembirakan. Sewimin pul nye besau, boleh 50-60 org size aku nih (aku ni size XXXL)... tp yang hamlanye, kitorang tak tau law & order resort tuh, se-rumah boleh disumbat paling maksimum 4 org, tu pun kene request extra bed. Kami ni ade 5 org, penyudahnye kami kene amek lagi satu rumah. Amekler rumah kecik sket. Kitorang total pegi 4 prpn, 1 lelaki..... Si lelaki tuh (skang dh jadik lakik org) punyelah gendes.... takut nak tidor sorang kat rumah kecik tuh.... Penyudahnyeeeeeee..... 5 hekor tido kat rumah besar yg dibooking awalnya.... tilam tu tinggi, 2lapis... bawak turun, jadik selapis....udah same besau ngan kolam kanak2 punye luar tilam tuh... Dengan tanpa rase malu, sivik dan seantero... kami tidur jer... mamat solo tuh tido satu tilam, kami 4 dara(ofkos dare) tido setilam...

Kembali pada citer asal...
Ni pehal lain dah citenye nih???

Pagi before nak balik tuh kami sume bermalas-malasan di beranda…(gituuuuuu…..) sambil kemas2 baju masuk dlm pelastik ,yg koto penuh pasir… sekali aku baru perasan yang aku ade bawak inai kon…ade dlm handbag..bocor udah naik merah beg aku…. Tiba kitorg pun rase mcm nak berinai, al-maklum sume bujang feeling2 nak berinai lahhhhh… tgh berinai2…sambil berkukik-kukik gelak ketawa, gelak tanpa sebb… masuk 2 hekor monyet liar dlm rumah kitorang tuh… mase tu tengah turn NINA berinai…(aku lah tukang inainye, aku yg paling kreatif dlm bubis)

Celake tak celake… si ochin, ana & afiq dah Nampak monyet tuh masuk… dorg bleh senyap larik dulu! Pokemon tul… yang kitorng ni dah macm kajol ngan mak tiri shah rukh khan dlm kuch-kuch hota hai… (hahaaaaaaa…..music bolly)… bila keadaan senyap tetiba ape lagi aku pun dengan perasaan curiga dah musekil menoleh lah ke kanan dan kiri, nina still feeling DULHAN lagik mase tuh…

Sekali aku tengok monyet tuh tgh dok selongkar2 pelastik kat tepi pintu….aku yang juga seangkatan dgn badigol soot 3 ekor larik dulu selamatkan diri…

Sian nina kene tinggal atas katil…
Yang aku tak paham si nina, dh nampak monyet tuh dia bukannye menggelupor bangun lari lintang pukang mcm kitorng...

Dia boleh.....

MASIH DUDUK ....
TANGAN DIANGKAT SETINGGI MUNGKIN ....
(selamatkan inainye....)

Hape ke gile, saat2 getir gitu dia masih nak selamatkan inai ... yang monyet tuh dah feeling je tgk nina yang volupsuose @ hot (kawan2 aku sume hot&spicy)... pastu atas sikap perikemanusiaan afiq, tak silap aku dia yang halau monyet2 tuh... monyet2 tuh pun beredar dan mencari mangsa lain.

Pendek citer, selamatkan diri anda sebelum menyelamatkan tangan berinai anda...

Saya ade kekasih....DULU!

Dulu saya ade seorang kekasih, dia sangat baik hati...(mcm bunyi lagu indon pulak)

Dulu mase keje kat NESTLE, Cik Burung Hantu ade sorg pakwe nih, namanye ZUL (nama sebenar). Nama penuhnyer aku tak pernah tanye plak. Dia ni baik gile, penyabar.

Aku kenal dia dari kawan mase sekolah dulu, aku pun tak faham kenape die kenalkan aku kat mamat zul nih. So, first time nak kenal tuh, dia direct selambe call aku and kenalkan diri. Sopan, dia tak merepek lah! Selalukan lelaki keparat yg nak kenalan nih guna ayat2 mat rempit sama keparat mcm dorg.
Contoh ayat keramat rempit yg aku anti gile;
Rempit Keparat : hye, kenal tak? (abah kauuuuuuuu….)

Aku macam pelik gak. Ni pehalnye kan? Pastu lama2 kawan rase dia mcm okay sangat. Penyabar dia sangt aku kagumi…. (gitewww…..)!

Nak dijadikan cerita, mase tuh aku ade syok kat 2-3 mamat sekaligus, feeling hot&spicy aku mase tuh.. Puihhh…!! Ponggong beso dulang…HOT TAHI! Sorang ni nama Jambul (bukan name sebenar) , sorang lagi nama glam dia ABG LAGENDA (sbb dia naik moto lagenda). Both mamat nih mmg taste gile, both tinggi, kacak, lucu and suka bermovie... So, mase tu aku dok berkawan dgn 3 org lelaki nih, tp declair boyfriend si zul ni jer. Si Zul ni pulak kebetulan keje kat kilang sebelah Nestle tmpt aku keje tu AMSTEEL kowt nama kilang tuh.

Tapi tak tau kenape dia suka pick-up cite lama pasal kawan yang kenalkan kitorang tuh. Mmg aku syok kat mamat kawan dia tuh sebenarnye, tp dah tak sangkut….nak buat gumano? Terima Jelah…

Dia ni gile gigih, balik keje pagi kul 3ptg, dia balik rumah….rehat kejap dah tu balik amek aku pulak. Hari2 dia amek aku. Dia naik Honda accord lama. Keta dia gelap gile…tinted mcm kunyit!

Ade satu hari tu, aku pakai skirt pendek g keje, pastu dia dtg nak amek aku naik moto. Seumur hidup aku, tak pernah naik moto dgn lelaki asing, abg sedara adelah…. Tu pun kat kampong, pusing pekan! Muka aku mase tu yah citer lah. Muncung panjang sedepa! Dia boleh balik umah dia tukar amek keta pulak. Mase tu mmg aku terus…. OK! He’s a good companion for me. Mase tgh sakan bercinta aku sangat happy, and dia lelaki pertama yang aku kenal and treat aku betul, tak de nak merepek meraban. Ingat lagi mase balik keje, dia selalu drive lambat2 supaya bleh lama2 dlm keta ngan aku, borak2…merajuk2 sket…ahahahaha….gelik! Mase bercinta dgn dia tuh aku baru 17, tgh tunggu SPM results. Mak nab jadi singa kalau dia tau aku kuar ngan jantan siap hantar balik sume. So nak dating2 time balik keje jer….


Satu hari tu dia bgtau aku awal, dia tak dapat hantar aku balik. So, aku pun carikla alternative baru nak balik. Kebetulan abah balik keje awal, so dia sempat amek aku, aku pun tunggu lah depan kilang mcm minah kilang sabah yang ramai2 tuh....bededai ke punch card, bededai ke gate. Mase tu abah aku dah pakai kete mecedis (tiada niat nak cite-up), mecedis buruk je… Dia tau lah abah naik keta tuh, dia tak tau abah ade lagi satu kete proton yang dilenjan buat pg keje. Rupenye dia duk tunggu aku kat seberang jalan, nak tgk aku balik ngan sape. Pastu dia Nampak aku naik keta asing, aku hempas ponggong dlm keta je terus hp bunyi. Dia tanye balik naik ape? Aku bgtau abah amek. Dia tak puas hati, aku sampai umah keta dia dh kat umah, tp hujunggggggggg jalan, kat lorong tikus. Memang dia tak pernah hantar sampai depan umah. Aku dpt budgetllah yg dia xcaye aku balik dgn abah. Tak salahkan dia pun. Tp lepas pade kejadian tuh, mmg aku perasan kami selalu gaduh. Benda kecik2 pun gaduh. And mula saat tu dia telifon pun aku tak angkat. Specialnye dia nih, dia cepat sedar kesalahan dia. Tp aku pulak org yg cepat bosan....lama kelamaan aku terus shut dia dr life aku. Kesian dia, banyak kali call aku. Tp aku tak layan. Kami bercinta dalm 4 bulan mcm tu je.... Lepas 2-3 bulan aku habis contract kat NESTLE, so terus loose contact. Pastu aku pun tukar number hp, sbb hp kene curik. Lagilah lost terus….

Lepas setahun berenti dari Nestle aku buat part time kat nando’s. Ade sekali tuh, aku rase mcm dia. Aku amek order dia makan. Dia dok pandang 2-3 kali, tp aku xnampak dia sangt. Sebab bz giler.

Pengajarannye sekarang nih......
Aku menyesal gile tak go on jer dgn dia... Terlalu memilih! Cepat bosan….
Tak tau kenape lately nih aku asek ingat kat dia jer… umur aku sekarang nih dah 25, korang bayangkan dah berape lama punye cite? 8 tahun lepas punye cerita, aku teringat sekarang…

Adakah kerana dia teringat kat aku?
(panggggggggg.....pelempang sulung A.Galak)
Dah la, Khaliza Khalid! Jangan nak menggeletis sangat!
Ntah mamat tuh dah kawin , dah beranak pinak agaknye...
Kalau dia nak kat ko, dia boleh carik ko kat umah, dia tau umah ko kan???

Sekarang ni masalah aku ialah.....
AKU SINGLE, KAWAN2 SUME ADE BOYFRIEND, BOYFRIEND AKU SEBELUM2 NIH SUME MEREPEK....PADAN MUKA AKU KAN?

Kepada En.Zul, Kalau awak masih single marila kiter sambung balik persahabatan kite...(kih...kih...kih...). Datang lah umah....bawak rombongan meminang! (gitewww.....)
Tp kalau awak dah kawin, acik ko nak dtg minang aku lagik! Shuh...shuh...shuh....
NO SUAMI ORANG PELIS!

Wednesday, May 4, 2011

2010/2011 committee no more



Lega rase dah lepas azab jadi committee kelab sukan company.Fun mmg fun sebenarnye, sbb banyak keje luar. Tp yang tak fun nye bila, keje luar kene buat! keje dalam dah tentu kene buat juge!Tapi mmg rase mcm beban di bahu selama SETAHUN dh lepas and dah pass to new committee, Gud luck you guy's! Orang cekal and kuar semangat je yang bleh pikul jawatan committee nih! bukan calang2 org! Yang penting ade amek gambar the ED baru yang cute, sporting lagi berbudi bahasa... GITEWWWW...

SAY BYE-BYE! Hello life...

Sunday, May 1, 2011

Malaysian KPOP band! What the fish??? 24:7//??!!




pergh...band ni memang saje mengunang untuk dikeji dan dicacilah! aper kejadahnye buat band mcm korean nih? Acik dorg!!! Dah malaysian tuh, sedar je lah! Buat lah malaysian pop band, tak yah la nak KPOP band! Tgk dorg ni asek buat aku rase nak mencarut jer!! haish... Muka masing2 dah ler tak bleh belah... suare ntah hape lah kan... puihhhh...jijik wei!!! Ape nerake yang dorg buat nih!!!!
Feeling nak kawaii lah nih!! hallamak... guy's!! carik lah identiti sendiri, cukup2lah tu nak memalukan nama negara! dari korng merepek meraban cenggini baik korg stay jer dgn keje makan gaji korg tuh! ni muka stok2 buruh kasar jer! alamak.... tak bleh tahan lah... ni kalau korean band tgk korang nih, guling2 dorg gelakkan korang!

Wednesday, April 13, 2011

Feeling nak makan dengan QI RAZALI...

Cik burung hantu and the geng mmg gile syok habis kat QI RAZALI a.k.a bfnye si yuna senget tuh!(padahal bengang dia dapat mamat bloger boy kan!!) Dengan tiada perasaan malu di dada aku pergi postlah satu makan2 place kat JJCM punye website, dengan harapan dapat lah duk sebelah makan ngan dia. Nina kate tak makan kat sebelah, dapat amek gambar buat profile pic. selama2 tak moh tukar dah.Macam2!!! Tp aku mmg nak propose tempat makan yang aku selalu tale BIHUN TOM YAM nih kat klang jaya! pergh mmg terbaik habis... Sape yang makan kat situ mesti dtg agik carik benda yang sama, pastu kat kedai tuh ade jual teh serawak, mmg sedap giler!!!!! tiga layer, pandan - milk - milk tea... Lemak dia korang tak yah cite lah...mmg kalah lemak kat perut aku nih! sedap giler!

QI RAZALI ku ayang tolong lah baca suggestion aku kat FB tuh....

Thursday, April 7, 2011

Subway for lunch

Lately ni asek mentekedarah subway je for lunch! Mcm org kaya pulak. padahal duit yang ade ngam2 je utk nak nyampai ke hujung bulan. Tp lunch kat subway mmg bagus utk org keje office mcm Cik Burung Hantu nih. Sebb makanan nye sangtlah cepat n tak perlu nak que-up beriya acah2 mekdee, mekdee nam je fast food, tak fast pun, beratur punye lah lama... Pastu harga makann kat mekdee pun lebih kurang gak dekat Subway. Favourite dish saya kat Subway is Meatball nye, roti pilihan plak roti italian heart, gituuuuuuuu.... feling europe plak saya nih! Kwang...kwang...
Ok peep's, kalau korang ragu2 nak makan kat subway sbb nampak mcm sandwich semata, sila jauh diri anda dr tanggapan tersebut, kalau boleh buang jauh2... sebab subway adalah makann yang amatlah healthy, deliciouse, quick and tasty... Please do try! Senang je... pergi kat hujung counter, pilih roti, korg bedal je roti ape pun dulu xde masalah... pasti pilih lah nak jenis ape kat board tuh...then pilih fillings nye....Lazzatt...wei... Sedap angat-angat......

Wednesday, April 6, 2011

BubbaGump @ Curve Damansara





Vanue : Bubba Gump @ The Curve
This one is actually dah lama, sempena celebrating my birthday. 24 Y.O!Tapi sbb ramai yang suruh aku buat blog pasal makanan, Saya, Cik Burung Hantu, buat jugaklah... bukan susah pun.
Orite, review on the food is SEDAP SANGT!! you guy's should try, tmpatnye sangt lh selesa...rase ca urban tak pasal2 bila makan situ, tmt mmg nampak macam kelas n mahal jer kan?? nope, tak mahal pun, standard rage harga secret recipe je... Kalau korg pegi, korg perlu try Peanut Blended and onion ring nye yang cecah dgn soury sos kaler putih, mmg sedap! 1st kami pegi kat curve, waiter and waitress kat sana, oklah... tak sefriendly yang dekat sunway pyramid. Yang dekat sunway pyramid nih ok, pekerjanye ade bangla, tp bangla modern lah, bukan yg pakai baju oren seluar biru tak memasal... hehehehe....pastu crew yang lain pun veru helpful and humble...
overall, food memang terbaik, chinken cajun kot! sedap gile, you all sangt perlu mencuba... sedap tak terhingga....
Harga pun so so je, sbb worth paying lah...sedap pun sedap...